Nokia biedt clean-up tool aan voor Symbian 'virus'

· 3 reacties


Nokia heeft een clean-up tool uitgebracht voor wie getroffen is door het zogenaamde "Curse Of Silence" virus. Nouja 'virus', eigenlijk is het zoals enkele bezoekers eerder terecht opmerkten een exploit.

En alhoewel de kans klein is dat iemand er echt door getroffen is, was het opstellen en versturen van het zogenaamde "Curse Of Silence" sms'je kinderlijk eenvoudig. Mocht je beschikken over een Nokia Symbian S60 smartphone dan zou iedereen die dat gegeven wist al een 'bedreiging' vormen.

Het mag dan wel een maand geleden zijn dat de exploit openbaar werd gemaakt, het is niet dan Nokia stil heeft gezeten. Lang heeft het overigens wel geduurd. Iets wat Nokia op de nodige kritiek heeft komen te staan. Wel vroeg Nokia vlak na het uitkomen van het lek aan operators om de "Curse of Silence" sms berichten te filteren. Het is overigens maar de vraag in hoeverre operators dit daadwerkelijk deden.

Maar goed, het bedrijf heeft nu een clean-up tool uitgebracht die getroffen telefoons hersteld. Even draaien en je bent er vanaf. Maar tsja, hoe weet je nou of je getroffen bent?


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel