Motorola XOOM eerste tablet op Honeycomb


Vannacht heeft Motorola tijdens de CES officieel de Motorola XOOM tablet aangekondigd. Niet alleen is dit Motorola's eerste tablet, het is ook de allereerste tablet onder het Android 3.0 Honeycomb besturingssysteem.

Motorola pakt gelijk flink uit met de XOOM met flinke specs en eigenschappen. Bovenal is de Motorola XOOM een 10.1 inch tablet met HD breedbeeld-resolutie. Qua rekenkracht zit het bij de XOOM ook wel goed; een dualcore-processor die geklokt is op 1 GHz van NVIDIA.

Motorola XOOM tablet
Motorola's eerste; de XOOM

Wie denkt dat hierdoor Motorola concessies heeft moeten doen aan het uiterlijk heeft het mis; de XOOM is licht, dun en compact met afmetingen van 249 bij 167 en 13 millimeter.

High-end

Met de overige mogelijkheden zit het ook wel goed; WiFi n, 3G, 5 megapixel camera en 32 GB aan intern geheugen. Interessant aan Motorola's persbericht is is dat ze melden dat de 3G mogelijkheden zijn uit te breiden naar 4G. Hoe Motorola dat precies voor ogen heeft blijft momenteel onduidelijk.

Gingerbread

De XOOM-tablet draait onder Android's nieuwe Honeycomb-versie. Android heeft een geheel ander look-and-feel gekregen dan we zien op smartphones. Het ziet er stukken futuristische uit waarbij er efficiënter om wordt gegaan met de grootte van het scherm. Iets waar een tablet er meer van heeft dan een smartphone.

Nieuw is tevens Google eBooks waarin volgens Google miljoenen digitale boeken te vinden zijn, alsmede een geheel vernieuwde Gmail- en YouTube-toepassing.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel