iPad verliest marktaandeel ten koste van Android-tablets


Hoewel de iPad nog steeds een markt aandeel van 58 procent heeft, naderen tablets die draaien op Android de tablet van Apple. Het marktaandeel van Android-tablets is inmiddels 39 procent.

Dat de iPad marktaandeel verliest ten opzichte van Android, wordt duidelijk als we de cijfers van een jaar geleden erbij pakken. Toen had de iPad een marktaandeel van 68 procent, en Android-tablets een aandeel van 39 procent. De markt laat dus een behoorlijke verschuiving ten gunste van tablets met het besturingssysteem van Google zien. Als dit jaar weer tien procent van Apple naar Android gaat, is Android de iPad zelfs voorbij.

Ipadgroot

Echte last van het teruglopende marktaandeel zou Apple overigens niet hebben. De tabletmarkt als geheel groeide met maar liefst 260 procent, waardoor Apple ondanks het verlies van marktaandeel toch fors meer iPads verkocht. De kruimeltjes in de tabletmarkt zijn voor Microsoft Windows, dat op één procent van de tablets stond, en de PlayBook van BlackBerry en enkele andere partijen, die samen op twee procent kwamen.

Bron: Reuters.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel