Firmware Update Friday - Week 3


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week aandacht voor de Lumia Denim-update voor de Nokia Lumia 520, 620, 625, 635, 930 en Lumia 1320.

Deze week staat volledig in teken van de Lumia Denim-update van Windows Phone. De Denim-update bestaat uit 2 delen; Windows Phone 8.1 Update 1 en diverse specifieke Lumia-functies. Het eerste deel omvat zaken als Cortana, Live folders, VPN-ondersteuning en verbeteringen aan Internet Explorer. Stuk voor stuk zaken die veel andere Windows Phones ook krijgen. Het tweede deel bestaat juist uit zaken die specifiek voor Lumia-telefoons opgaan.

Veel van die verbeteringen hebben betrekking op de camera. Zo vervangt Lumia Camera de Nokia Camera en native camera-app. Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan de snelheid en het image processing-algoritme. Dat laatste zorgt voor betere foto's in situaties met weinig licht. Ook krijgen sommige modellen de beschikking over 4K video-opnames en Auto HDR en Dynamic Flash. Dat zijn instellingen waarbij je Lumia-telefoon automatisch de beste instellingen kiest. Niet ieder model krijgt hierover de beschikking alleen de meer high-end Lumia's.


Microsoft legt in deze video uit hoe de update in z'n werk gaat

Lumia Denim in Nederland

De modellen waarvoor Lumia Denim beschikbaar is in Nederland zijn de simlockvrij-varianten van de Lumia 1320, Lumia 930, Lumia 635, Lumia 625 en Lumia 520. Ook de Vodafone-varianten van de Lumia 930 en 520 vallen komen in aanmerking voor een update.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel