Apple grootste computerverkoper ter wereld dankzij iPad


De iPad legt Apple geen windeieren. Dankzij de tablet mag Apple zich de grootste computerverkoper noemen. Dat zegt onderzoeksbureau Canalys. Eerder was HP de grootste marktpartij.

Of computers en tablets op één bult gegooid mogen worden bij het berekenen van de grootste partij in de pc-markt, kan onderwerp van dicussie zijn. Feit is dat de meeste onderzoeksbureau’s dit doen, en daardoor Apple omhoog zien klimmen in hun lijstjes. Door de verkoop van tablets loopt de verkoop van vaste PC’s al jaren terug. Partijen als HP zien dat terug in hun verkoopcijfers.

Mac & iPad geven Apple de koppositie
Mac & iPad geven Apple de koppositie

De tabletmarkt, waar Apple nog steeds heer en meester is, groeide het afgelopen jaar met 260 procent. De pc-markt, inclusief tablets, groeide 16 procent. Zouden tablets niet meegerekend worden, dan zou de pc-markt op een krimp van 0,4 procent uitkomen. De verkoop van de iPad overtreft die van de computers van Apple drie keer. In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 15 miljoen iPads en 5 miljoen macs. Samen zijn die goed voor 17 procent van de totale markt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel