Ook BlackBerry Torch 2 lekt uit


Het lek bij RIM is blijkbaar nog niet boven water. Nadat er gisteren een tweetal nieuwe BlackBerry-telefoons uitlekten, is vandaag ook meer bekend geworden over de opvolger van de Toch.

De BlackBerry Torch 9800 is RIM's eerste touchscreen-portrait-slider en doet het redelijk goed. Enig minpunt van het apparaat is dat het, vooral in vergelijking met concurrenten, ietwat slap in de specs zit. Zo is de klokfrequentie van de processor 'slechts' 600 MHz. Op zich niet slecht voor een midrange-toestel, maar laat de Torch nou zo'n beetje het beste zijn wat RIM vandaag de dag te bieden heeft.

BlackBerry Torch 2

Hoogtijd dus om daar wat aan te doen en ziehier het resultaat; de Torch 2. Mocht deze Torch tegenvallende verkoopcijfers ervaren dan kan het tenminste niet aan de specificaties hebben gelegen. Leest u maar even mee; 1.2 GHz processor, 14.4 Mbps HSPA, VGA resolutie beeldscherm, NFC en BlackBerry OS 6.1. Die laatste zal voor sommigen als een teleurstelling ervaren worden, vooral als ze gehoopt hadden op QNX. Blijkbaar gaat de OS-transitie bij BlackBerry's nog wat langer op zich laten wachten want de Torch 2 wordt pas vanaf het derde kwartaal verwacht.

Bron: Bgr.comPraat mee over dit artikel