Huawei verklapt alvast ultradunne smartphone en eigen 8-core processor


Het is even onduidelijk of we dit bericht onder 'geruchten' moeten plaatsen of gewoon alvast onder '100% zeker'. De bron is namelijk niemand minder dan Richard Yu, de CEO van Huawei's Consumer Business Group.

We zouden er dus raar van op kijken als Huawei komende MWC niet met een ultradunne smartphone komt. Ook de komst van een eigen octacore processor lijkt een zekerheid. Het bedrijf maakt al enige tijd eigen processors onder andere bedoeld voor mobiele telefoons. Zo draaien de Honor 2 en Ascend D quad onder de eigen K3V2 quadcore processor.

Huawei Ascend P1 S
Tot voor kort met 6,68 mm de dunste Android-smartphone; de Ascend P1 S

Huawei maakte eerder al uiterst dunne smartphones. Zo was de Ascend P1 S van 6,68 millimeter eerder nog de dunste Android-smartphone. Die titel werd onlangs afgepakt door de One Touch Idol Ultra van Alcatel. De nieuwe P-serie modellen moeten nog dunner worden, al blijft onduidelijk hoe dun exact. Interessant is dat deze nieuwe mobiel toch een aluminium body meekrijgt en geen goedkoop plastic.

ARM Cortex-A15

Over de eigen processor wist Yu te melden dat het net als de Samsung Exynos 5 octacore over een Cortex-A15 ontwerp gaat met niet minder dan acht cores. Vermoedelijk past ook Huawei enkele zuiniger, oudere, cores toe om de batterij niet onnodig snel leeg te laten lopen.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel