Aandeelhouder klaagt Motorola aan om verkoop aan Google

· 2 reacties


John W. Keating, aandeelhouder van Motorola, wil de directie van het Amerikaanse bedrijf aangeklagen. Volgens hem is de prijs die Google voor Motorola Mobility betaalt te laag. Hij wil de verkoop daarom tegenhouden.

Het bod van Google waar de bedrijfsleiding van Motorola mee akkoord ging was 63 procent hoger dan de beurskoers van Motorola op de dag waarop de deal werd aangekondigd. In totaal gaat het om 12,5 miljard dollar. Dat is volgens Keating te weinig. De directie van Motorola heeft niet voldoende z’n best gedaan om naar een betere koper te zoeken, zegt de boze aandeelhouder.

Class action

De prijs is weliswaar hoger dan de beurskoers, meent Keating, maar doet geen recht aan de mogelijkheden die Motorola Mobilty als onafhankelijk bedrijf heeft. Ook doet de prijs geen recht aan de waarde die Motorola Mobility voor Google heeft. Keating staat nog in z’n eentje, en heeft daarom het initiatief genomen voor een ‘class action’, waarbij een groep mensen samen naar de rechter gaat om een aanklacht in te dienen.

Bron: Businessweek.com



Praat mee over dit artikel