Sony Ericsson W995 review


Begin dit jaar introduceerde Sony Ericsson dé telefoon voor wat Sony Ericsson noemt: een ‘on the move entertainment experience’. Dit allemaal dankzij het 2.6 inch beeldscherm, uitstekende geluid, 8 GB opslaggeheugen en 8.1 megapixel camera.

Om het media gehalte nog beter naar voren te laten komen, heeft Sony Ericsson de PlayNow arena wat aangepast voor consumenten die de W995 nu aanschaffen. Voor hen is in totaal 60 films gratis te downloaden.

Concurrenten van de W995 zijn Samsung’s S8300 UltraTOUCH en de LG GD900 Crystal. Het grootste verschil met de W995 is dat de hiervoor genoemde concurrenten een touchscreen hebben, maar de Sony Ericsson heeft weer het voordeel dat het in vergelijking met de andere toestellen een erg compact toestel is.

Wat zit er bij het toestel?

De Sony Ericsson W995 komt in een kleine kartonnen doos. Het handige van dit doosje is dat er een dubbele bovenkant is waar de meegeleverde gebruikshandleidingen en software CD’s in gestopt kunnen worden. Bij het verwijderen van de bovenkant wordt de telefoon zichtbaar. Naast de telefoon zitten de volgende accessoires in de doos: een batterij met een capaciteit van 930 mAh, een 8 GB Memory Stick Micro (M2), een USB-kabel, een speakerstandaard die je overal mee naar toe kan nemen, In-Ear headphones (tevens te gebruiken als handsfree set), 3 verschillende maten opzetstukjes voor de headphones en als laatste een oplader. Een tamelijk volledig pakket dus.

De accessoires ogen degelijk en zitten goed in elkaar. Vooral het geluid uit de speakerstandaard en de headphones is verbluffend. De In-Ear headphones zitten lekker in het oor en de bass die de headphones produceren zijn veruit het beste van alle oordopjes die wij hier op NieuweMobiel.NL getest hebben. Hierdoor is het luisteren naar muziek met de W995 een prettige ervaring. Wat ons betreft is het dan ook niet nodig om de headphones te vervangen, maar door het 3.5 mm audio jack is dit wel mogelijk. Ook de speakerstandaard levert prima geluid. Het is alleen jammer dat door de aansluiting geen andere apparaten aan de speakerstandaard kunnen worden gesloten. Deze is enkel en alleen compatible met Sony Ericsson telefoons.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel