Sony Ericsson S700i review


Het eerste megapixel toestel van Sony Ericsson en alweer het derde toestel waarvan op NieuweMobiel een review verschijnt: de Sony Ericsson S700i!

Dit toestel van Sony Ericsson, met een slide mechanisme wat we ook bij de Motorola V80 zagen, is sinds oktober 2004 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Sony Ericsson probeert een balans te vinden tussen mobiele telefoon en digitale camera. Het toestel lijkt dan ook meer op een camera dan op een telefoon. Toch zou je voor het bedrag wat Sony Ericsson vraagt voor de S700i anders verwachten.

Vooral ook gelet op de afmetingen van het toestel zou je snel denken dat we hier met een smartphone te maken hebben. Ook de hoge prijs doet dit vermoeden. Niets is minder waar. Het is de opvolger van de K700i en van binnen lijkt de S700i dan ook als twee druppels water op de K700i. Toch zijn er wel verschillende redenen te bedenken waarom de S700i beter of zelfs uitblinkt ten op zichtte van de K700i.

Wat zit er bij het toestel?

In de redelijk kleine doos die bij het toestel zit, zit naast het toestel zelf een headset. Deze headset dient tevens als antenne voor de FM radio waarover het toestel beschikt. Daarnaast zit er een 32 MB Memory Stick Duo in de doos. Dit geheugenformaat is een verkleinde versie van de 'normale' Memory Stick. Er past maximaal een Memory Stick Duo van 128 MB in de S700i, dat is namelijk de limiet van het toegepaste geheugensoort. Tevens is er een Memory Stick Duo adapter bijgeleverd waarmee het geheugenkaartje ook in 'oudere' apparaten te gebruiken is. Afsluitend is er een handleiding bijgeleverd waarin alle functies van het toestel besproken worden.

* Toestel
* Batterij (780 mAh Li-Ion)
* Oplader
* 32MB Memory Stick Duo + beschermhoesje
* Stereo headset met opname knop
* CD PC suite
* Nederlandse handleiding S700i

De handleiding van de S700i lijkt veel op die van andere Sony Ericsson toestellen. Het breedbeeld formaat van de handleiding leest makkelijk, al staat er niet bijzonder veel in de handleiding. Ik heb bijvoorbeeld weinig kunnen vinden over de handsfree functie van het toestel zelf, toch geen onbelangrijke feature.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel