Siemens M75 review


Vele mensen zullen in de afgelopen maanden begrepen hebben dat het niet goed gaat met Siemens en dat BenQ te hulp is geschoten, maar dat heeft Siemens er niet van belet opnieuw een mooie reeks van een groot aantal modellen op de markt te zetten.

Vele mensen zullen in de afgelopen maanden begrepen hebben dat het niet goed gaat met Siemens en dat BenQ te hulp is geschoten, maar dat heeft Siemens er niet van belet opnieuw een mooie reeks van een groot aantal modellen op de markt te zetten.

In de komende periode kunnen weer een aantal producten op de markt verwacht worden.

Het tweede nieuwe model is de M75, de opvolger van de succesvolle M65 en tegenhanger van het topmodel van vorig jaar de Siemens S65, maar dan in een stootvast en spatwaterdicht jasje. De verschillen met de M65 zijn legio en net zo groot als tussen de M65 en de S65. Dat stelt eigenlijk daarna de vraag wat zijn dan de verschillen tussen M75 en de S65. Die zijn er op het eerste gezicht amper, maar toch wel aanwezig.

Het scherm van de M75 is net zoals zijn broertje de CX75 naar 260.000 kleuren opgekrikt, een chat functie is toegevoegd, een vernieuwde browser is aanwezig en Push-to-talk & MP3 speler zijn toegevoegd. Vooral dat laatste was een enorm minpunt van de S65 en M65. Naast deze directe wijzigingen zijn er op de M75 een aantal nieuwe games en programma’s aanwezig, die tijdens de review zeker aanbod zullen komen. Dit aantal is kleiner dan bij de CX75. De M75 zal op andere sterke punten leunen. Deze komen tijdens de review aanbod, naast het feit dat de Nokia 5140i, de enige tegenhanger in de markt voor de M75, naast de M75 wordt gehouden.

De M75 is tijdens Cebit 2005 geïntroduceerd en NieuweMobiel.NL had daar de kans om het toestel voor het eerst in de handen te houden. De introductie van het model was in Europa rond Juni en Nederland was eind Augustus aan de beurt.

• Het toestel zelf
• Oplader
• Batterij (750mAh)
• Stereo headset
• 32 MB RS-MMC geheugenkaart + converter + beschermhoesje
• Engelstalige/Duitstalige handleiding
• Franstalige handleiding
• Nederlandse handleiding
• SAR informatie folder in diverse talen
• Accessoires folder
• Mini-CD met daarop Mobile Phone manager, Adobe Acrobat reader, Packet video speler en andere informatie, die men kan doorlezen.

Wat zit er bij het toestel?

De Siemens M75 wordt geleverd in een opvallend klein doosje. Helaas is de hoeveelheid bijgeleverde accessoires net zo klein als het doosje deed vermoeden, in principe alleen wat écht nodig is. Gelukkig wordt een headset wordt in tegenstelling tot de CX75 wel meegeleverd.

De bijgeleverde handleiding is eenvoudig, maar zit verder goed in elkaar. De meegeleverde taal hangt af van het land waar het model aangeschaft wordt. NieuweMobiel had de mogelijk een europees productiemodel te testen. In de handleiding zijn soms de letters te klein en dan speciaal in kaders waar bepaalde uitleg of andere begrippen zijn te vinden. Men treft overigens ook bijna geen illustraties in de handleiding aan, die vaak een helpende hand kunnen bieden.

Echter, duidelijke symbooltjes welke knoppen gebruikt moeten worden voor een bepaalde functie maken dan wel weer een hoop goed. Natuurlijk ontbreekt een index ook niet, net als een woordenlijst. Bovendien is er in de handleiding ook een compleet schema te zien van het menu van het toestel wat erg handig is. Erg veel fouten zijn er niet ontdekt in de handleiding.

Bij de CX75 was er vanuit NieuweMobiel nog kritiek op het feit dat er geen headset en geheugenkaart waren meegeleverd in het pakket. Dit heeft men bij de M75 netjes opgelost. Men vindt een goed klinkende stereo headset en een 32 MB RS-MMC geheugenkaart in het pakket. De geheugenkaart is dezelfde grootte en soort die ook bij de S65 werd meegeleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel