Siemens CX75 review


Vele mensen zullen in de afgelopen maanden begrepen hebben dat het niet goed gaat met Siemens en dat BenQ te hulp is geschoten, maar dat heeft Siemens er niet van belet opnieuw een mooie reeks van een groot aantal modellen op de markt te zetten.

In de komende periode kunnen weer een aantal producten op de markt verwacht worden.

Het eerste nieuwe model is de CX75, de opvolger van de succesvolle CX65 en tegenhanger van het topmodel van vorig jaar de Siemens S65. De verschillen met de CX65 zijn legio en net zo groot als tussen de CX65 en de S65. Dat stelt eigenlijk daarna de vraag wat zijn dan de verschillen tussen CX75 en de S65. Die zijn er op het eerste gezicht amper, maar toch wel aanwezig.

Het scherm van de CX75 is naar 260.000 kleuren opgekrikt, een chat functie is toegevoegd, een vernieuwde browser is aanwezig en Push-to-talk & MP3 speler zijn toegevoegd. Vooral dat laatste was een enorm minpunt van de S65. Naast deze directe wijzigingen zijn er op de CX75 een groot aantal nieuwe games en programma’s aanwezig, die tijdens de review zeker aanbod zullen komen.

De CX75 is tijdens Cebit 2005 geïntroduceerd en NieuweMobiel.NL had daar de kans om het toestel voor het eerst in de handen te houden. De introductie van het model was in Europa rond Juni en Nederland is nu eind Augustus aan de beurt.

Wat zit er bij het toestel?

De Siemens CX75 wordt geleverd in een opvallend klein doosje. Helaas is de hoeveelheid bijgeleverde accessoires net zo klein als het doosje deed vermoeden, in principe alleen wat écht nodig is, zelfs een headset wordt niet meegeleverd.

• Het toestel zelf
• Oplader
• Batterij (750mAh)
• Engelstalige/Duitstalige handleiding
• Franstalige handleiding
• Spaanstalige handleiding
• Nederlandse handleiding
• SAR informatie folder in diverse talen
• Accessoires folder
• Mini-CD met daarop Mobile Phone manager, Adobe Acrobat reader, Packet video speler en andere informatie, die men kan doorlezen.

De bijgeleverde handleiding is eenvoudig, maar zit verder goed in elkaar. De meegeleverde taal hangt af van het land waar het model aangeschaft wordt. NieuweMobiel had de mogelijk een europees productiemodel te testen. In de handleiding zijn soms de letters te klein en dan speciaal in kaders waar bepaalde uitleg of andere begrippen zijn te vinden. Men treft overigens ook bijna geen illustraties in de handleiding aan, die vaak een helpende hand kunnen bieden.

Echter, duidelijke symbooltjes welke knoppen gebruikt moeten worden voor een bepaalde functie maken dan wel weer een hoop goed. Natuurlijk ontbreekt een index ook niet, net als een woordenlijst. Bovendien is er in de handleiding ook een compleet schema te zien van het menu van het toestel wat erg handig is. Erg veel fouten zijn er niet ontdekt in de handleiding.

Het vreemde aan het gehele pakket is het feit dat er geen geheugenkaart meer wordt meegeleverd. Dit was wel het geval bij de Siemens S65. Absoluut een misser van de eerste orde als men kijkt wat Nokia, Samsung en Sony Ericsson doen met hun modellen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel