Siemens CX65 review


De eerste review van een Siemens-toestel op onze site gaat over de Siemens CX65, een medium-end cameraphone in een nieuwe lijn van Siemens toestellen.

Dit toestel is met een groot 65.535 kleurenscherm, video-opneemfunctie en een VGA-camera de opvolger van de MC60.

Ook heeft de CX65 een broertje, de spatwaterdichte M65. Dit model is verder qua specificaties precies gelijk aan de CX65, op een ander uiterlijk en het bike-o-meter programma na. Dit model is dan vooral geschikt voor sportievelingen, die outdoor veel actief zijn en die een telefoon willen die tegen een stootje kan, maar ook niet willen inleveren op multimediale functies zoals een kleurenscherm en een camera, wat de CX65 bezit.

Het toestel is sinds eind juni beschikbaar gekomen op de Nederlandse markt, en met opvallend veel reclame op televisie, bushokjes en in tijdschriften is de introductie van de CX65 ons niet stilletjes voorbijgegaan. Siemens Mobile heeft ons met veel tamtam kennis laten maken met de CX65.

Wat zit er bij het toestel?

De Siemens CX65 wordt geleverd in een opvallend klein doosje. Helaas is de hoeveelheid bijgeleverde accessoires net zo klein als het doosje deed vermoeden, in principe alleen wat écht nodig is, zelfs een headset wordt niet meegeleverd.

• Het toestel zelf
• Oplader
• Batterij (750mAh)
• Plastic clipje (wordt gebruikt om de cover te verwijderen)
• Engelstalige handleiding
• Nederlandstalige handleiding

De bijgeleverde handleiding is eenvoudig, maar zit verder goed in elkaar. Soms zijn de letters te klein, en dan speciaal in kaders waar bepaalde uitleg of andere begrippen zijn te vinden. Men treft overigens ook bijna geen illustraties in de handleiding aan, die vaak een helpende hand kunnen bieden.

Echter, duidelijke symbooltjes welke knoppen gebruikt moeten worden voor een bepaalde functie maken dan wel weer een hoop goed. Natuurlijk ontbreekt een index ook niet, net als een woordenlijst. Bovendien is er in de handleiding ook een compleet schema te zien van het menu van het toestel wat erg handig is.

Erg veel fouten zijn er niet ontdekt in de handleiding, behalve één erg grove fout: de afgebeelde cameraresoluties kloppen niet, en dat is te zien aan de resoluties als men foto's heeft overgezet. Misschien is dit zelfs niet eens aan de handleiding te wijten, maar aan de firmware van het toestel. Men had dit in ieder geval beter op elkaar moeten afstemmen om verwarring te voorkomen.

Via de website van de Siemens CX65 (www.siemens-mobile.com/cx65) is een volledige handleiding te downloaden die volgens de maker wat minder beknopt is, maar deze verschilt nauwelijks van de papieren versie. Een gewone, papieren handleiding leest nu eenmaal veel prettiger door, en aangezien de ‘uitgebreide' versie niet bijzonder veel toevoegt, is er weinig reden om hem te downloaden.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel