Siemens A65 review


De Siemens A65 is het nieuwe instapmodel van Siemens. Hoewel de duurdere modellen vaak veel meer mogelijkheden bieden zijn het toch de goedkopere modellen als deze A-serie waar een telefoonfabrikant het van moet hebben.

In deze review wordt nader ingegaan op de sterke en zwakke punten van de A65 en hoe het toestel zich verhoudt ten opzichte van zijn naaste concurrenten.

Wat zit er bij het toestel?

Al sinds mensenheugenis moet Siemens vooral Nokia voor zich dulden in het low budget segment – denk maar aan de alle verkoopcijfers verbrekende 3310 ten opzichte van de M35i. Tegenwoordig proberen fabrikanten potentiële klanten over de schreef te halen door een toestel te overladen met zoveel mogelijk functies, maar wie een toestel betaalbaat wil houden moet ergens op bezuinigen. Eens kijken hoe Siemens de zaken heeft aangepakt wat betreft de A65:

- Toestel
- Batterij
- Oplader
- De handleiding in verschillende talen
- Boekje waarin verschillende los aan te schaffen accessoires worden aangeprezen

Gezegd moet worden dat de handleiding bijzonder helder is. Er worden duidelijke icoontjes gebruikt ter ondersteuning van de tekst en in nog geen vijfentwintig pagina's worden alle mogelijkheden van het toestel uiteen gezet. Prima.
Ook bij het invoeren van de simkaart en batterij heeft men langer stilgestaan dan gebruikelijk, wat het verwisselen of schoonblazen hiervan beduidend vereenvoudigd. In oog houdend dat de A65 vooral door ouderen of door mensen met een mindere technische achtergrond zal worden gekocht is dit in het geheel geen overbodige luxe.

De Siemens A65 is het nieuwe instapmodel van Siemens. Hoewel de duurdere modellen vaak veel meer mogelijkheden bieden zijn het toch de goedkopere modellen als deze A-serie waar een telefoonfabrikant het van moet hebben. In deze review wordt nader ingegaan op de sterke en zwakke punten van de A65 en hoe het toestel zich verhoudt ten opzichte van zijn naaste concurrenten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel