Samsung Z510 review


Slim, Slimmer, Slimst is de nieuwe slogan van Samsung en zegt niets anders dan dat men wil laten zien dat uitstekende specificaties in een stijlvol jasje gegoten kunnen worden.

Dat geldt ook voor de Z510 die momenteel onderdeel uitmaakt van de nieuwe lijn met toestellen. De nieuwe clamshell wordt geflankeerd door de D520, D800 en P300. Allemaal modellen in dezelfde stijl en aanpak, de Z510 is alleen het enige 3G/UMTS toestel en de opvolger van de Z500.

Allemaal mooie en nieuwe punten die tijdens de review besproken kunnen worden. De Z510 is namelijk momenteel het meest uitgebreide toestel van Samsung naast de D600 en D720 Symbian smartphone. Tevens is de Z510 ook de opvolger van de succesvolle Z500 die in de Benelux in twee kleuren verkrijgbaar was (Zwart en Zwart/Grijs) en in Engeland in het roze. Van de Z510 bestaan drie varianten; een zilvergrijze, witte en zwarte versie. Alleen de zwarte is momenteel nog maar in de Benelux leverbaar. Wellicht volgen de andere varianten nog in de komende weken.

Wat extra aandacht zal krijgen in deze review zijn een aantal onderdelen die Samsung dan toch eindelijk heeft toegevoegd aan de Z510 en het compleet nieuwe menu. Ook zal de vergelijking met de RAZR V3i en V3x van Motorola aanbod komen. De modellen hebben namelijk veel overeenkomsten.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het wit uitgevoerd wat totaal niet past bij dit toestel in deze kleur. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle en ultra dunne pakket opgenomen:

Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac. Als men dan toch bezig is, mag er best een net zwart hoesje zoals bij de W810i niet ontbreken in de doos van dit toestel.

Het pakket is dus netjes voorzien. Geen enkel probleem gevonden en niks wordt echt gemist, alleen de witte headset is een kleine misser. Zoals iedereen het kent van Samsung zit er elke keer weer verbetering in dit soort dingen. Bij de Z510 niet anders. De enorm dunne doos ziet er gewoon stijlvol uit en geeft de gebruiker echt het gevoel dat hij/zij iets bijzonders opent. Het gaf wel een kleine déjà vu in relatie tot de doos van de Nokia 8800.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel