Samsung Xplorer B2100 review


Dit keer reviewen we niet een luxe smartphone of fashionphone maar de Samsung B2100 Xplorer. Een telefoon in de categorie ‘wie niet slim is moet sterk zijn’, en sterk is hij zeker.

Het toestel is IP57 gecertificeerd en heeft een MIL-810F keurmerk van het Amerikaanse leger. De twee certificaten houden in dat het toestel stof- en schokbestendig is en volledig onder water kan. Dit moet garanderen dat het toestel tegen een flink stootje kan en onder de zwaarste omstandigheden blijft functioneren.

Tien jaar geleden was de Nokia 5210 de eerste telefoon die bekend werd door zijn duurzaamheid en waterbestendige omhulsel. Sindsdien zijn er maar mondjesmaat nieuwe modellen bijgekomen met deze eigenschappen. Dit toont aan dat de markt voor dit soort toestellen niet heel groot is en de concurrentie voor de B2100 Xplorer zal dan ook beperkt zijn. Sterker nog, deze zal vooral van zijn grote broer, de Samsung B2700, komen. Verder is er nog de Sonim XP3 Enduro.

Wat zit er bij het toestel?

Om het robuuste karakter nogmaals te benadrukken staat op de doos een afbeelding van een crossfietser en de tekst extreme durability. In de doos treffen we maar een magere collectie accessoires aan. Het blijft beperkt tot een lader, headset en een handleiding. De headset is ook nog eens bij lange na niet van dezelfde bouwkwaliteit als het toestel. De batterij is een 1000 mAh exemplaar.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel