Samsung X830 review

· 2 reacties


Samsung heeft in de afgelopen maanden niet de voortrekkers rol gespeeld op het gebied van specifieke mobiele telefoons met ingebouwde MP3 speler.

Menigmaal werden toestellen getoond met diverse ingebouwde functies en daaronder was een MP3 speler één van de onderdelen. Nu is daar de X830 het eerste model dat specifiek bedoeld voor het opslaan van muziekbestanden en een kleine muziekspeler met alle telefoonfunctionaliteit die men mag verwachten.

Deze stap vanuit Samsung is de voorbode van een groot aantal andere modellen die binnen de Ultra music lijn getoond gaan worden. Het eerste model is de F300 die als opvolger na de X830 begin volgend jaar de markt zal betreden. Nu is daar alleen nog de X830 besproken in deze review. Daarbij moeten worden gemeld dat de X830 in het wit, roze, lime groen en zwart op de markt verkrijgbaar zal zijn. In andere landen binnen Europa is de X830 ook in het blauw en oranje verkrijgbaar.

Tegenhangers binnen de markt zijn er amper tot niet. Een dergelijk model in deze zeer aparte vormfactor is nog niet eerder getoond door een andere fabrikant. Qua tegenhangers zou men alleen naar de Sony Ericsson W300i of W700i kunnen kijken. Ook is de W550i een model dat men met de Samsung telg mag vergelijken. Deze is alleen niet meer leverbaar. Vanuit Nokia is daar nog de 5200 of 5300 die men qua doelgroep naast de X830 kan leggen. Maar eigenlijk zijn alle genoemde modellen niet van dezelfde opzet als de X830.

- Toestel
- Batterij
- Oplader
- Datakabel
- Halskoord
- CD met Easy Studio software
- Stereo headset (Bestaande uit twee delen)
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie (al is de vraag of de witte of roze variant van de X830 een witte lader meekrijgt). Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt aardig en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de onderkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd en bestaat uit twee delen. Men kan namelijk nu bij de X830 de headset van Samsung verwijderen en een eigen headset aansluiten. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac. Het toestel ondersteunt via de datakabel ook massaopslag en Media Transfer Protocol. MTP maakt het mogelijk om muziek over te zetten naar de ingebouwde 1 GB aan flash geheugen direct vanuit de Windows Media speler over een USB 2.0 verbinding. De PC Suite heeft hooguit een verbinding over USB 1.1 en dat is een beduidend langzamere verbinding.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het pakket opgenomen:

Alle accessoires die men nodig heeft zijn aanwezig. De uitbreiding in relatie tot de headset is goed te noemen al was een verbeterde soort headset netjes geweest. Men heeft alleen de standaard versie meegeleverd en die klinkt beduidend minder dan andere headsets die bijvoorbeeld bij Nokia of Sony Ericsson worden geleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel