Samsung Wave S8500 review


De overtreffende trap van smartphone is smarterphone en als we Samsung moeten geloven is dat precies wat zij op de markt hebben gebracht in de vorm van de Samsung Wave.

De Samsung Wave is in ieder geval het eerste toestel dat draait op Bada, een door de Zuid-Koreanen zelf ontwikkeld besturingssysteem waarmee ze in de toekomst nog meer toestellen willen uitrusten. De Wave werd afgelopen februari op het Mobile World Congress groots gepresenteerd door Samsung en het is dan ook één van hun paradepaardjes voor dit jaar.

Met specificaties als een 1Ghz processor, 3.3 inch super AMOLED scherm, 5.0 megapixel camera met flitser en 720p video-opname en Bluetooth 3.0 is het op zijn minst een veelbelovend toestel maar of hij de concurrentie te slim af kan zijn moet gaan blijken in deze review. De concurrentie is in ieder geval niet mals met toestellen als de HTC Desire, Apple iPhone 4 en uit eigen huis de Samsung i9000 Galaxy S.

Wat zit er bij het toestel?

Het is wat ons betreft een goede gewoonte om mobiele telefoons in steeds compactere verpakkingen te leveren en Samsung sluit daar met de Wave mooi op aan. Het toestel ligt bovenin het doosje in een bakje waar ook de handleiding inzit. Wanneer je dit geheel eruit haalt komen een oplader, headset met in-ear oordopjes, USB-kabel en 2GB MicroSD geheugenkaart met SD adapter tevoorschijn. Een behoorlijk compleet pakket dat kwalitatief ook in orde is. Er kan makkelijk een andere headset gebruikt worden vanwege de 3.5mm audiojack aansluiting. De batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel