Samsung U600 review


Dat Samsung al langer platte mobiele telefoons op de markt brengt is bekend. Zo hebben wij van NieuweMobiel.NL inmiddels bijna 50 Samsung toestellen in onze database welke dunner zijn dan 15 millimeter.

De nieuwere plattere telefoons zijn inmiddels familie van elkaar geworden met de introductie van het Ultra Edition II segment van Samsung's assortiment.

We gaan in deze review nader kijken naar de Samsung U600 welke ook onderdeel is van de Ultra Edition II. Volgens Samsung hebben de ontwerpers zich bij het ontwikkelen van de U600 laten inspireren door glinsterende edelstenen. "Bij dit Ultra Edition II ontwerp is bijzonder veel aandacht besteed aan lijnen, rondingen en hoeken - van de sensuele rondingen van de concentrische cirkels tot aan de schuine zijden van een geslepen diamant en de gestroomlijnde vorm van een straaljager." Aldus de persafdeling van Samsung. Wij gaan in deze review zowel het uiterlijk als het innerlijk van de Samsung U600 nader onder de loep nemen.

In deze nieuwe serie reviews geven we naast een eerste indruk van de telefoon ook een tweede indruk. Wat als je het toestel langer gebruikt? Blijft de aantrekkingskracht dan behouden of kijken we toch uit naar een ander toestel? Je leest het allemaal hieronder!

Eerste indruk

De doos van de U600 geeft al een vermoeden over de afmetingen van het toestel. De doos is namelijk opvallend dun! Na het opendoen wordt dit vermoeden bevestigd, want het toestel is met zijn 103x49x11 millimeter ontzettend klein en compact! Overigens geen verrassing voor een toestel uit Samsung's Ultra Slim Edition familie.

Samsung heeft echt werk gemaakt van het uiterlijk, het toestel is niet alleen heel plat, maar ziet er werkelijk schitterend uit. Het heeft een prachtig groot TFT beeldscherm en futuristische toetsen die ook nog eens deels aanraak-gevoelig zijn. De bedieningstoets overigens niet, maar deze afwisseling met indruk-toetsen doet echter geen afbreuk aan het "wow" gevoel wat je krijgt bij het aanschouwen van dit quad band toestel van Samsung.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel