Samsung Serene E910 review


Bij menig persoon in de markt van vandaag is de keuze voor een toestel niet direct één die te maken heeft met de specificaties van het toestel. De looks en het uiterlijk die het toestel heeft, zijn in de meeste gevallen de keuze van het toestel.

Zeker in de niche markt waarin de Samsung Serene opereert naast de modellen van Vertu en de Nokia 8800. Het fashion gevoel prefereert in deze markt die voor menig standaard gebruiker om bereikbaar blijft.

Het toestel is zoals aangegeven een model in een compleet nieuw marksegment dat Samsung samen met Bang & Olufsen aanboort. De inbreng vanuit Samsung kant is de gebruikte en ingebouwde techniek en natuurlijk de expertise als fabrikant van mobiele toestellen en vooral clamshells ook wel flip modellen genoemd. Bang & Olufsen is de leverancier van speciale ontwerpen van audio- en telefoniesystemen in en om het huis met inventieve functies die het mogelijk maken het toestel in diverse omstandigheden en met andere B&O systemen te gebruiken.

Deze mix van inventief vernuft en kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat men na een periode van jaar aan ontwikkeling tot een uiteindelijk ontwerp en product is gekomen. De kortweg Serene is daaruit de uitvloeisel, die hier verder zeer uitgebreid besproken zal worden.

Het toestel is geïntroduceerd halverwege Oktober tijdens een Europese persbijeenkomst in London waarbij NieuweMobiel.NL aanwezig was. Het product werd daar door beide fabrikanten getoond en tijdens deze perspresentatie werd tevens gemeld dat er een aantal speciale accessoires verkrijgbaar zullen zijn voor Serene. Deze zullen tijdens de review aanbod komen naast de mogelijkheid die gegrepen zal worden om het toestel te vergelijken met de Nokia 8800, 7280 en l'Amour series, Motorola V3 RAZR en de zeer exclusieve Vertu modellen.

Het verwachtte pakket met accessoires voor het standaard pakket dat in de door Samsung aangewezen shops verkrijgbaar zal zijn, bestaat uit de volgende onderdelen.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Desktop adapter
- Batterij opener
- Engelse en Nederlandse handleiding

Over de handleiding kan nog geen onderdeel worden gegeven. Er mag worden uitgegaan van een handleiding in de stijl van Samsung met hier en daar een B&O mix. Handleidingen van Samsung zijn over het algemeen goed uitgewerkt.

De meegeleverde lader is een standaard zwarte Samsung lader, die alleen een andere connector heeft gekregen dan men standaard van Samsung gewend is. De lader doet zijn werk goed en nabehoren. Tijdens de review is de lader goed getest en dat is een geen goede voorbode.

Wat zit er bij het toestel?

Het door Samsung geleverde model had nog niet het volledige accessoire pakket meegeleverd. Het is daarnaast ook nog niet geheel duidelijk wat er in het pakket aanwezig zal zijn. Er zullen in ieder geval twee pakketten voor gebruikers in diverse Bang & Olufsen shops en aangewezen shops zoals bijvoorbeeld de Louis Vutton shop verkrijgbaar zijn. Het verschil tussen beide pakketten zal bestaan uit een deskstand die de mogelijkheid biedt het toestel te gebruiken met de DECT centrale van Bang & Olufsen en nummers te synchroniseren met Outlook en diverse andere programma's.

Geplaatst in de deskstand zal het toestel zich automatisch openen wanneer een gesprek binnenkomt en kan men het gesprek aannemen via de ingebouwde handsfree functie in de deskstand. Het toestel zal geplaatst in de deskstand een onderdeel zijn van de DECT huiscentrale van B&O. Andere DECT huiscentrales worden helaas niet ondersteund.

Over de andere punten kan verder niet worden ingegaan. De verwachting is dat deze goed voor elkaar zijn zoals men dit van Samsung en B&O mag verwachten. Tevens zal het toestel in een zeer exclusieve doos geleverd worden.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel