Samsung Galaxy S i9000 review


De beste Europese smartphone van 2010-2011, dat is de Samsung Galaxy S. Althans volgens de European Image and Sound Association.

Het lijkt ons wat vroeg om nu al een beste smartphone te kiezen voor 2010-2011 maar de Samsung Galaxy S heeft ons wel een hoop te bieden. Het toestel is een Android-krachtpatser met onder andere een 4.0 inch Super AMOLED-beeldscherm, 1 GHz processor en 5.0 megapixel camera die ook in 720p video op kan nemen.

Dat zijn eigenschappen waarmee de Galaxy S zich prima kan meten met zijn concurrenten op de markt. Die concurrentie is niet mals want bestaat onder andere uit de HTC Desire en Sony Ericsson X10 maar toch ook de Apple iPhone 4.

Wat zit er bij het toestel?

In het stijlvol matzwarte doosje ligt het toestel in een bakje bovenop een doosje met daarin de handleiding. Daaronder zitten nog een headset, USB-kabel en aparte oplader. Het toestel wordt niet geleverd met een MicroSD-kaart maar heeft wel een intern geheugen van 8 of 16 GB. De batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh. De headset met in-ear dopjes is redelijk van kwaliteit maar wordt helaas niet geleverd met verschillende maten rubberen sleeves.

De gebruikte oplader maakt gebruik van een USB kabel die in tweevoud in de doos zit. Samsung bespaart dus gelukkig niet op accessoires waardoor je niet telkens je oplader uit elkaar hoeft te halen wil je de Galaxy S aan de computer aansluiten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel