Samsung E760 review


Wanneer megapixel camera's, MP3 beltonen en schermen met meer kleuren dan het menselijk oog kan onderscheiden geen redenen meer zijn voor consumenten om een nieuwe telefoon te kopen, dan moet je als fabrikant met iets nieuws komen.

En hoewel Samsung binnen Europa als conservatief bekend staat, is de manier waarop ze invulling heeft gegeven aan deze kwestie op zijn minst gewaagd te noemen: de Samsung E760 kan namelijk worden bediend door deze heen en weer te schudden.

Nu is het niet zo dat de E760 een compleet nieuw toestel is. Zoals wel vaker voorkomt is de besturingssoftware van deze nieuwe Samsung een één op één kopie van E730, waarvan de firmware weer rechtstreeks uit de D500 afkomstig is. Een slechte zaak? Nee, niet als de software an sich zich bewezen heeft als stabiel en gebruiksvriendelijk.

De E760 heeft sowieso veel op met zijn voorganger. Wie de specificaties van beide toestellen naast elkaar legt zal het niet verbazen dat de beide toestellen intern volstrekt hetzelfde zijn, waarbij vermeld moet worden dat de E730 zich onderscheidt door de aanwezigheid van een FM radio en de E760 over het zojuist aangehaalde shake & play systeem beschikt.

De keurige handleiding wijkt verder niet af van die van de E730. Opvallend is de afwezigheid van de eerder door Samsung geïntroduceerde SoundMate. Wanneer echter (door een simpele schudbeweging) een nummer op de telefoon wordt afgespeeld blijkt direct waarom: het geluid dat de E760 weet te produceren uit de stereo speakers hoeft simpelweg niet meer te worden versterkt, daar de geluidskwaliteit op dit moment al voldoende is.

In het pakket vindt men verder een zwarte oplader. Dit is de nieuwe lader voor een dit Samsung model met een nieuwe stekker met laadindicator. Eindelijk in de zwarte kleur, dat is erg netjes. Het is dan weel weer jammer dat de datakabel grijs is en niet zwart.

Wat zit er bij het toestel?

In de doos van de E760 vindt men een aantal welbekende Samsung accessoires terug. Op een rijtje:

· Toestel
· Batterij
· Oplader
· Draagkoord
· Stereo headset
· Nederlands- en Engelstalige handleiding
· Datakabel
· Easy Studio softwarepakket

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de USB poort aan de zijkant van het toestel. Gelukkig is de headeset zwart geworden. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Als laatste punt kan gemeld worden dat het echt netjes is dat er nu EasyStudio software meegeleverd wordt door Samsung in dit pakket. Niemand hoeft meer het internet op en naar de software te gaan zoeken. Alles is in het pakket opgenomen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel