Samsung D900 review


Zoals al eerder gemeld continueert Samsung de succesvolle modellen reeks opnieuw met een aantal mooie producten binnen de Ultra Slim Edition series. Binnen deze reeks vindt men de dunste slider, clamshell en candybar ter wereld.

In deze review zal de dunste slider ooit ontworpen worden besproken; de nieuwe D900.

Naast de 11.9 mm dunne D900 zal in de komende periode de nieuwe D830 getoond worden. Deze ultra dunne 9.9 mm dikke clamshell is de dunste clamshell ooit gemaakt. De Samsung X820 is met zijn 6.9 mm de dunste candybar ooit gemaakt. Alle drie de modellen tonen aan dat Samsung op het gebied van ontwerp en dunne modellen momenteel veruit het topmerk is in de huidige markt. Geen enkele andere fabrikant kan hier tegenop, waarbij de Nokia de top aanvoert van de dikste toestellen. In Finland heeft men het nog niet helemaal geleerd, maar daarin zal verandering komen aan het einde van het jaar.

Het toestel dat de afgelopen maand officieel werd aangekondigd door Samsung is in één variant te krijgen. Deze standaard variant wordt in een dunne doos geleverd en is de directe opvolger van de D600. Het toestel dat eigenlijk aan de late kant de markt heeft bereikt zal naast de E900 een paar vormen de komende maanden. Beide toestellen hebben namelijk op een groot aantal vlakken overeenkomsten.

Maar daar blijft het niet bij. De D900 heeft op een aantal essentiële punten veranderingen ondergaan die voor vele personen eindelijk verbetering betekenen. Helaas zijn deze punten niet volledig doorgevoerd en was meer verwacht. Binnen de review zal duidelijk worden gemaakt maakt dat Samsung nog steeds een aantal vreemde eigenaardigheden aanboord heeft, die een model als de Samsung Z400V bijvoorbeeld niet heeft. Samsung kan het dus wel alleen onder druk van de grootste provider ter wereld.

De verschillen tussen de E900, D600 en D900 liggen vooral op het vlak van het uiterlijk, de aanwezige camera, de afwezigheid van stereo speakers in de D900 en het compleet nieuwe menu. Dit menu is bekend uit de E900 maar kent op een aantal vlakken unieke mogelijkheden die kunnen alleen door Samsung kunnen worden ontworpen.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Vroeger was er altijd de kritiek over het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar in laatste maanden is dat opgelost. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Het enige wat gemist wordt is de geheugenkaart. Geen extra MicroSD geheugenkaart wordt meegeleverd in het pakket. Ook de video-out kabel werd niet in de doos aangetroffen. Iets wat bij de D600 anders was. Wanneer een dergelijke kabel gebruikt wordt zal de complete gebruikersinterface op een televisie scherm worden getoond. Men kan dan games spelen en bestanden bekijken/tonen via het scherm en de kabel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel