Nokia X7 review


Met de nieuwe Nokia X7 doet het Finse bedrijf weer een poging om mee te komen met de concurrenten en een hippe smartphone uit te brengen. Het is het nieuwste toestel uit de eXperience-lijn, die op zijn beurt weer de eerdere XpressMusic-lijn opvolgt.

Nokia hoopt met dit toestel vooral jongeren aan te spreken en noemt de X7 een toestel dat helemaal gericht is op gaming en entertainment. Een uitdaging, want Nokia staat bekend als een degelijk merk, maar verliest vooral onder jongeren aan populariteit.

De beloften liegen er niet om: na eerdere kritiek wil Nokia, met de nieuwe Symbian-versie Anna, een betere browser, hippere interface en een beter toetsenbord leveren. De X7 gaat dan ook de concurrentie aan met bijvoorbeeld de HTC Desire S en de Samsung Galaxy S Plus, zeker niet de minsten. Wij onderwierpen het toestel aan een uitgebreide test.

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia X7 wordt geleverd in een eenvoudige, handzame doos. Het toestel ligt bij opening meteen bovenop. Daaronder vinden we een USB-kabel met opzetstuk voor het opladen, een zwarte headset met audio jack adapter en een extra setje earplugs, en tot slot een stapeltje folders. Alle accessoires zien er goed uit, daar hebben we niets op aan te merken. De batterij heeft een capaciteit van 1.200 mAh en zit binnenin het toestel – je kan er dus niet bij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel