Nokia X3-02 review


In augustus van 2010 kwam Nokia met een nieuw toestel in de X-series: de X3-02 ‘Touch and Type’. Het toestel is de tweede in de X3 serie, maar lijkt weinig op de X3. De X3-02 komt meer overeen met de in september uitgekomen C3-01 ‘Touch and Type’.

In de Touch and Type-lijn combineert Nokia een resistief touchscreen met een fysiek numeriek toetsenbord. Het bedrijf lijkt daarmee in te spelen op de geringe, maar daarom niet minder belangrijke, vraag naar telefoons met een fysiek toetsenbord.

Zoals gezegd behoort de X3-02 tot de X-series. Deze serie staat erom bekend ‘Media-themed’ te zijn. Vooral muziek staat daarin centraal. Dit toestel doet in eerste instantie echter weinig vermoeden van een echt media-telefoon. Of dit in tweede instantie ook zo is zal aan bod komen in onze review. Ook de verschillen en overeenkomsten met de C3-01 zullen regelmatig worden behandeld. De C3-01 lijkt in bijna alle opzichten op de X3-02, maar er zijn toch een aantal puntjes van verschil.

Wat zit er bij het toestel?

Naast het toestel vinden we in de doos van de X3-02 een (BL-4C) 860 mAh Li-Ionbatterij, een (AC-8) high-efficiency lader, een Stereo Hoofdtelefoon (WH-102) en een gebruikershandleiding. Al in de telefoon bevestigd is een 2 GB MicroSD-geheugenkaart. Voor een telefoon uit de X-serie - die garant zou moeten staan voor een uitgebreide muziekfunctie - is 2 GB naar ons inziens nogal karig. De rest van de meegeleverde accessoires oogt kwalitatief goed, maar niet bijzonder.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel