Nokia N85 review


De Nokia N85 is een high-end toestel en volgt de N81 op. De erg stijlvolle Nokia N85 is door het volwaardige N-Gage gaming programma uitermate geschikt om mee te gamen en muziek mee af te spelen.

Verder is de Nokia N85 een erg compleet toestel met 5 megapixel camera, WiFi, HSDPA voor snel internet en ook navigeren is mogelijk dankzij de aanwezigheid van GPS met Nokia Maps software.

Toch is er niet veel vernieuwends aan de N85. Er zijn geen geweldige innovaties of nieuwe functies die het toestel onderscheiden van andere toestellen uit de Nseries. Het is hetzelfde alleen in een andere verpakking. Modellen van Nokia die te vergelijken zijn met de N85 zijn de N95, N95 8GB en de N96. Met de N85 wil de fabrikant dan ook vooral ervoor zorgen dat een breder publiek kennis maakt met de Nseries.

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia N85 zit in een stijlvolle, grijze doos en komt met een volledig pakket aan accessoires. Naast de N85 bevat de doos een batterij met een capaciteit van 1200 mAh, een stereo headset met afstandbediening, een TV out kabel, een oplader, een microUSB datakabel (die ook de telefoon oplaadt als die is aangesloten op een PC), en 8 GB MicroSD geheugenkaart en de gebruikelijke handleidingen en software. De kwaliteit van de bijgeleverde accessoires is goed en bovendien zien ze er strak en stijlvol uit. Ook het geluid wat uit de stereo headset komt is prima. Kortom, het is een mooi volledig pakket aan accessoires en vooral de 8 GB MicroSD geheugenkaart is een welkome aanvulling.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel