Nokia E75 review

· 1 reactie


De E75 is de nieuwste telg van de Nokia Eseries die voornamelijk gericht is op zakelijke gebruikers. Ondanks deze doelgroep heeft Nokia de E75 toch helemaal volgeladen met allerlei extra’s waardoor het toestel ook voor entertainment prima geschikt is.

Toch zet Nokia dit toestel in de markt als een e-mail telefoon bij uitstek voornamelijk dankzij het volledige QWERTY toetsenbord, een claim die wij in deze review natuurlijk zullen gaan onderzoeken.

Door dit toetsenbord zal de E75 waarschijnlijk het meeste concurrentie ondergaan van toestellen zoals de HTC S740, T-Mobile G1 en de Sony Ericsson XPERIA X1.

Hoewel het toetsenbord dus van aanzienlijk belang is, brengt de E75 nog veel meer opties mee. Zo is er ook nog een volledig numeriek toetsenbord aan de voorkant wat voor telefonisch gebruik toch nog altijd wel erg handig is. Al het visuele geweld wordt gebracht op een 2.4 inch kraakhelder beeldscherm, wat erg nuttig is in combinatie met de scherpe foto’s die de 3.2 megapixel camera maakt. Foto’s en films kunnen opgeslagen worden op een High Capacity MicroSD geheugenkaart, evenals muziek die afgespeeld kan worden via de 3.5 mm audio jack plug. Kortom, genoeg om te bespreken!

Wat zit er bij het toestel?

In de simpele doos met daaromheen een niet bepaald aantrekkelijke hoes bevinden zich de volgende items; één Nokia E75 met 1.000 mAh batterij, een oplader, een USB kabel, een headset, een Franse en Nederlandse gebruikershandleiding en een Nokia Maps handleiding. Het toestel werd ons geleverd met een 4GB MicroSDHC geheugenkaart waarvan niet helemaal duidelijk is of dit altijd het geval is. Alle onderdelen zijn zoals we van Nokia gewend zijn van zeer hoge kwaliteit. Ook zijn we verheugd met de gebruikershandleiding die tegenwoordig steeds vaker niet meer dan snelstartgidsen zijn. In dit geval zijn het toch best aardige boekwerken geworden. Wat verder opviel was de meegeleverde headset. Hiervan zijn de kabels met een gestoffeerde behuizing. Met andere woorden, het lijkt alsof ze van touw zijn gemaakt. Samen met de prettige pasvorm is de headset hierdoor zeer prettig in het dagelijks gebruik. Hij raakt minder snel in de knoop en blijft ook niet "plakken" aan je huid of jas. Een beschermhoesje ontbreekt echter, wat telefoons van dit kaliber (qua prijs en beeldschermgrootte) echter wel vaak hebben.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel