Nokia E72 review


Toestellen uit de E-serie van Nokia springen niet erg in het oog en spreken niet erg tot de verbeelding. De Nokia E72 lijkt nu een beetje te breken met die traditie want het toestel ziet er erg goed uit.

Op het eerste gezicht lijkt de E72 een E71 na een makeover en zijn de veranderingen puur uitwendig en dus rijst de vraag of de E72 een waardige opvolger of een nutteloze toevoeging is.

Met alleen looks ben je er als zakelijke telefoon natuurlijk niet want vooral aan de prestaties worden strenge eisen gesteld. Daarom beschikt de E72 over het oude, vertrouwde Symbian S60 besturingssystemm maar ook over een 5.0 megapixel camera en een krachtiger processor dan de E71. Wat betreft concurrentie moet de Nokia E-serie het op zakelijk gebied altijd opnemen tegen Blackberry. De topper uit die hoek is op dit moment de Blackberry Bold 9700, daarnaast is er als mogelijke outsider ook nog de Samsung B7330 OmniaPRO.

Wat zit er bij het toestel?

In de bijna overdreven volgeladen doos zitten een oplader, headset, hoesje, polsbandje, poetsdoekje, een kleine en een grote USB-kabel, handleiding en een 4GB MicroSD kaartje. De toegevoegde waarde van het polsbandje en poetsdoekje is niet helemaal duidelijk en het hoesje is aan de krappe kant. De kwaliteit van de headset laat wat te wensen over. Gelukkig beschikt de E72 over 3.5mm headsetaansluiting. De batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel