Nokia E52 review


De E-series van Nokia kenmerkt zich vooral door de grote overeenkomsten tussen de verschillende modellen en de weinig schokkende veranderingen bij nieuwe modellen. Ook de E52 is hierop geen uitzondering.

De kenmerken van zijn voorganger de E51 zijn nog duidelijk te zien en natuurlijk is hij uitgerust met Symbian S60, het besturingssysteem dat zichzelf allang bewezen heeft. Toch is het ontwerp ook duidelijk weer een stapje vooruit en ziet het toestel er weliswaar nog steeds zakelijk uit maar zeker ook stijlvol.

De concurrentie voor de E52 zal opmerkelijk genoeg voor een groot gedeelte van andere Nokia toestellen komen zoals de Nokia E66 en Nokia E75. Wellicht dat de BlackBerry Curve 8900 ook nog mee kan dingen naar de gunst van de consument.

Wat zit er bij het toestel?

Naast het toestel zitten in de bescheiden doos een 1500 mAh batterij, een 1 GB MicroSD geheugenkaart, USB-kabel, oplader, headset, handleiding en een verloopstukje. Nokia voldoet met de E52 al helemaal aan de nieuwe eisen van de Europese Unie wat betreft de oplader. Deze heeft namelijk een MicroUSB aansluiting en met het verloopstukje kan ook met een oude lader van Nokia het toestel opgeladen worden. De headset is niet bepaald een toonbeeld van gebruikscomfort. De oordopjes zitten niet prettig. Het is dan ook plezierig dat de E52 beschikt over een 3.5 mm audio jack aansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel