Nokia 7100 Supernova review


Een betrouwbare telefoon zonder teveel poespas met oog voor vormgeving? Hier is hij dan: de Nokia 7100 Supernova.

Deze nieuwe ster uit de kleurrijke Supernova serie van Nokia, die vanaf begin 2009 op de markt kwam, belooft een groot succes te worden onder mensen die hun toestel voornamelijk willen gebruiken om te bellen en te sms’en. Back-to-basic, zonder in te hoeven boeten op het gebied van design, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid; daar staat deze telefoon voor. Ook de vriendelijke prijs van het toestel is niet onbelangrijk. Het toestel beschikt over een eenvoudig bedienbare MP3-speler en een camera met 1.3 megapixel.

Qua specificaties lijkt deze Nokia op de andere modellen uit de Supernova serie, al is de Nokia 7100 Supernova een eenvoudigere, en daarmee betaalbare uitvoering dan zijn directe voorganger, de Nokia 7610 Supernova. Een ander vergelijkbaar toestel is de Nokia 5130 XpressMusic; dat toestel is echter vooral op het spelen van muziek gericht en heeft een meer geavanceerde muziekspeler. In deze review gaan we na of de Nokia 7100 Supernova inderdaad zo gebruiksvriendelijk is.

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia 7100 Supernova wordt geleverd in een verpakking waarvan je bijna niet kan geloven dat er een complete telefoon uit getoverd kan worden: naast het toestel wordt een batterij (860 mAh), lader, hoofdtelefoon en (een beknopte)gebruikershandleiding meegeleverd. De inhoud van het pakket is vrij simpel gehouden. Het is jammer dat er geen USB-kabel is bijgevoegd; daarmee zou het overzetten van MP3’s een stuk eenvoudiger zijn. De onderdelen zien er degelijk uit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel