Nokia 6111 review


De Nokia 6111, is Nokia's tweede slide telefoon en eigenlijk Nokia's eerste slide telefoon in vier jaar.

Zeker met het oog op de populaire Samsung's geen slechte keus van Nokia, maar was de kracht van Nokia niet hun candybars? De Nokia 6111 is geheel in Nokia's nieuwe stijl, dat wil zeggen: het nieuwe Series 40 platform, de nieuwe iconen op de soft keys en de nieuwe connector voor de oplader.

De nieuwe 6111 heeft net als de meeste andere Nokia's express-on cover en is zelfs leverbaar in vier verschillende kleuren op dit moment, te weten: licht blauw, licht roze, zwart en wit. Bij iedere kleur heeft de 6111 ook echt zijn eigen identiteit waardoor de 6111 echt een telefoon is voor iedereen, voor zowel de man als de vrouw.

De vorm is bijna geheel nieuw, een beetje rond en vierkant en door zijn compacte formaat is het toestel al snel in de categorie "lief" te plaatsen. Met infrarood en Bluetooth aanboord is het een heel veelzijdig toestel. Het enige minpunt is de 1.0 megapixel, waar de concurrentie al met 1.3 en zelfs 2.0 megapixel camera aankomt blijft de 6111 steken met een 1.0 megapixel camera echter heeft de 6111 niet als primair doel fotograferen welke de K750i en een D600 wel hebben.

De Nokia 6111 heeft geen uitbreidbaar geheugen, echter wel intern 24 MB beschikbaar, niet veel maar voor de casual gebruiker voldoende aangezien de 6111 ook radio aanboord heeft, is het niet nodig hele ladingen aan MP3's mee te slepen op de Nokia 6111.

De concurrentie van de Nokia 6111 komt uit de hoek van Samsung met zijn D500 en de Sony Ericsson W550i, allen zijn slide of swivel modellen en compact met een middelmatige camera en geen uitbreidbaar geheugen.

- Het toestel
- Batterij
- Reislader
- Handleiding, Frans en Nederlands
- Software
- Headset met bediening in 6111 stijl

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is goed uitgerust en komt met een compleet pakket op de proppen. In de doos zit:

De doos van de Nokia 6111 is wat karig en simpel een kartonnetje waar alle uitsparingen in verwerkt zijn om de 6111 zelf, de batterij en de handleidingen te plaatsen. Niet te veel en niet te weinig zoals het hoort. Ook krijgt de gebruiker geen overvloed aan onnodig papier toegestuurd in de doos maar simpel een handleiding en gebruikersvoorwaarden zijn aanwezig in de doos.

Ook is er een headset meegeleverd welke in gelijke stijl is als de 6111, het review model was toevallig zwart, maar uit ervaring kan gezegd worden dat de bediening van de headset in alle gevallen zwart is. Het was leuker geweest als het per beschikbare kleur aangepast was.

De handleiding is zoals gewent van Nokia, compact maar voldoende voor het gebruiken van het toestel. De Benelux versie van de 6111 heeft een Franse en Nederlandse handleiding bijgeleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel