Motorola RAZR V3i Dolce Gabbana review


De ladyphone is een begrip geworden in de huidige markt. Menig fabrikant heeft een lijn met modellen die de doelgroep van vrouwen benaderd. Iedereen is bekend met de Samsung E500/E530, Nokia L’Amour series en de RAZR serie van Motorola.

De laatstgenoemde heeft de afgelopen periode en update gekregen met de V3i RAZR en daarvan is sindskort een speciale versie leverbaar de V3i Dolce & Gabbana.

Op het eerste gezicht een normale Motorola V3i RAZR, maar daarnaast is het bovenal duidelijk dat men wat speciaals te maken heeft. De nieuwe V3i Dolce & Gabbana is een gouden telefoon. Geen echt goud, maar wel goudgekleurd. Al is er wel een gouden versie geweest van 14-karaats goud. Het toestel was verkrijgbaar via de website van Dolce & Gabbana, maar was zo in trek dat het toestel binnen de kortste keren uitverkocht was.

Aan de hand van dit succes heeft Motorola bedacht een simpele goudkleurige versie van het toestel op de markt te brengen met een aantal Dolce & Gabbana goodies en aardig wat content op het toestel. In de review zal het toestel naast de E500 gelegd worden als directe vergelijking. Menig persoon zal in de winkel tussen beide kiezen al speelt de 6131 van Nokia hierin ook een rol. De Z610i van Sony Ericsson heeft de winkel nog niet bereikt, zodra deze in onze handen is volgt er een review waarbij de V3i en E500 natuurlijk worden meegenomen.

Naast de V3i Dolce & Gabbana zijn er nog andere versies van de V3i. Dit zijn onder andere de normale V3i, de speciaal gekleurde V3i (V3i Colors) en de V3i m die uigerust is met iTunes ondersteuning. Alle andere V3i modellen hebben niet deze ondersteuning. De laatste twee series met modellen zijn niet verkrijgbaar in de Benelux.

• Het toestel zelf
• Oplader
• Batterij (820 mAh)
• 64 MB MicroSD geheugenkaart + adaptor
• Datakabel
• CD-rom met PC Suite software
• Dolce & Gabbana sieraad
• Dolce & Gabbana antislip matje voor op het bureau
• Frans- en Nederlandstalige handleiding
• Frans- en Nederlandstalige quickstart handleiding
• Service informatie blad
• Garantie informatie blad

Bij de Motorola V3i wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart handleiding meegeleverd in zowel het Frans als het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart handleiding handig.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Verder blinkt de handleiding niet uit in volledigheid van informatie en het gebruik van afbeeldingen. Er zijn fabrikanten die dat beter doen.

Wat zit er bij het toestel?

De compleet gouden doos van de V3i is een waar kunststukje. Het bestaat uit twee compartimenten en door aan het ene deel te trekken opent het andere deel zich ook tegengesteld aan de richting van eerste compartiment. Aan beide kanten van de doos schuift dus iets open en hierdoor lijkt het toestel automatisch uit de doos tevoorschijn te komen. Menig vrouw die dat te zien kreeg was al helemaal verliefd op het toestel. Hieronder een opsomming van wat in de doos aanwezig is:

De gebruikte geheugenkaart in het toestel is een MicroSD. De kaart is kleiner dan een SIM-kaart. Gelukkig zijn er in de afgelopen periode grotere varianten op de markt beschikbaar gekomen en zijn meerdere fabrikanten overgestapt naar deze kaartsoort. Verder vindt men een datakabel en CD-rom met PC suite software aan boord van het pakket. Deze kan men gebruiken om data te synchroniseren.

Naast de standaard accessoires zijn Dolce & Gabbana accessoires meegeleverd. Een speciaal telefoonsieraad en antislip matje zijn aanwezig. De speciale gouden Dolce & Gabbana Bluetooth headset was niet in de doos aanwezig, maar is wel extra verkrijgbaar.

Er is geen stereo headset in de doos aangetroffen. Toch jammer, want andere fabrikanten leveren deze wel mee. Het toestel moet het zonder doen. Als men echt een headset nodig heeft dan kan men terecht bij menig winkel of webshop.

Het gehele pakket zit verder goed in elkaar. Het past allemaal maar net in de zeer speciale doos. Voor menig gebruiker zullen de aanwezige accessoires voldoende zijn al had een stereo headset niet misstaan.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel