Motorola KRZR K1 review


Na de RAZR stond er een zware taak voor de mensen van Motorola. Men moest namelijk een keer met de opvolger van het model op de markt verschijnen.

Dat is de KRZR geworden, een toestel dat op vele vlakken de RAZR zal moeten overtreffen, maar ook vooral zal moeten evenaren. In de review komen al nieuwe punten naar voren.

De technische afdeling stond voor de taak om een model te realiseren dat eigenlijk niet te realiseren viel. Het succes van de V3 RAZR was namelijk zo groot dat het bijna onmogelijk bleek een opvolger te bouwen en op de markt te brengen. Belangrijke mensen binnen Motorola besloten dat er een opvolger moest komen die dezelfde allure, inhoud, gebruikte materialen en dikte als RAZR moest krijgen. Daarbij moest men proberen de zwakke punten van de RAZR op te pakken en deze te verbeteren.

Men begrijpt al wel wat de reactie van de technische afdeling in de VS was: “Are you crazy?”. En de naam van het nieuwe model was gevonden. De KRZR ging het worden en het toestel is nu sinds enkele weken op de markt beschikbaar. Het toestel dat zich dus in de schaduw van de RAZR zal moeten opwerken naar een plaats buiten die schaduw zal tevens in het zilver en wellicht zelfs in het zwart op de markt verschijnen. In de review wordt alleen de blauwe standaard versie getoond.

In vergelijking tot andere modellen moet men als snel denken aan toestellen als de Samsung E900, LG KG800 of Sony Ericsson Z610i. Andere modellen zijn er eigenlijk niet binnen die prijsrange of qua specificaties. Naast een vergelijking met de genoemde modellen wordt er ook naar de oudere V3i RAZR en alle andere varianten gekeken.

- Het toestel zelf
- Oplader
- Batterij (750 mAh)
- Datakabel
- Stereo headset met reserve beschermdopjes
- CD-rom met PC Suite software
- Frans- en Nederlandstalige handleiding
- Frans- en Nederlandstalige quickstart handleiding
- Service informatie blad
- Garantie informatie blad

Bij de Motorola KRZR wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart handleiding meegeleverd in zowel het Frans als het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart handleiding handig.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Verder blinkt de handleiding niet uit in volledigheid van informatie en het gebruik van afbeeldingen. Er zijn fabrikanten die dat beter doen.

Wat zit er bij het toestel?

De doos van de KRZR is idem aan die van de V3i D&G. Het bestaat uit twee compartimenten en door aan het ene deel te trekken opent het andere deel zich ook tegengesteld aan de richting van eerste compartiment. Aan beide kanten van de doos schuift dus iets open en hierdoor lijkt het toestel automatisch uit de doos tevoorschijn te komen. Menig vrouw die dat te zien kreeg was al helemaal verliefd op het toestel. Hieronder een opsomming van wat in de doos aanwezig is:

De gebruikte geheugenkaart in het toestel is een MicroSD. De kaart is kleiner dan een SIM-kaart. Gelukkig zijn er in de afgelopen periode grotere varianten op de markt beschikbaar gekomen en zijn meerdere fabrikanten overgestapt naar deze kaartsoort. Een geheugenkaart wordt niet meegeleverd in de doos. Verder vindt men een datakabel en CD-rom met PC suite software aan boord van het pakket. Deze kan men gebruiken om data te synchroniseren.

Er is een stereo headset in de doos aangetroffen. Een verbetering ten opzichte van de V3i, want deze moest het helaas nog zonder doen. De headset klinkt zeker niet slecht en heeft een goede pasvorm in het oor. Het bijpassende bedieningsonderdeel past goed bij het toestel en werkt naar behoren tijdens het aannemen van gesprekken. De extra meegeleverde beschermdopjes zijn netjes voorzien.

Het gehele pakket zit verder goed in elkaar. Het past allemaal maar net in de zeer speciale doos. Voor menig gebruiker zullen de aanwezige accessoires voldoende zijn al had een geheugenkaart niet misstaan. Even afdingen bij de aanschaf en ook die wordt meegeleverd!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel