Motorola Defy review

· 1 reactie


Motorola probeert met de Defy een gat in de markt te dichten, door de technieken en gemakken van de moderne smartphones te combineren met een water- en stofdichte, kras- en schokbestendige behuizing.

Natuurlijk laten wij ons dit geen tweede keer zeggen en hebben we het toestel aan een grondige duurzaamheidtest onderworpen om te kijken in hoeverre de Defy zijn beloftes waar kan maken, en of hij zich ook echt een volwaardige smartphone mag noemen.

De Motorola Defy draait onder Android Eclair 2.1, wat een kleine tegenvaller is in vergelijking met andere Android-toestellen op de markt, die op Android 2.2 of zelfs 2.3 draaien. Motorola heeft beloofd het toestel dit najaar te upgraden naar Android 2.2 Froyo. Een extraatje is MOTOBLUR, een voor Android ontwikkelde toevoeging, die vooral gericht is op social media zoals Facebook, Twitter en MySpace. De Defy is uitgerust met een 5.0 megapixel-camera en een 3.7 inch WVGA-beeldscherm waardoor hij te vergelijken is met onder andere de HTC Desire. De Defy wordt hier trouwens niet door Motorola zelf op de markt gebracht maar door T-Mobile. Onze speciale dank aan T-Mobile voor het testexemplaar.

Zoals gezegd zet Motorola met de Defy een water-, stof-, kras- en schokbestendig toestel op de markt dat zich toch kan meten met de moderne krachtpatsers. Wil je onze reguliere test overslaan en direct door gaan naar onze grondige duurzaamheidstest dan nemen we dat niet kwalijk.

Wat zit er bij het toestel?

De Motorola Defy met 1500 mAh-batterij zit in een rode doos in een glimmend grijze sleeve. Op de doos staan afbeeldingen van de voor- en zijkant van het toestel. Onder het toestel bevindt zich de documentatie, een 3.5-mm-headset met schuimrubber beschermhoesjes en een USB-snoer met een opzetstuk wat het tot oplader omvormt. De accessoires zijn van goede kwaliteit, en wijken niet af van wat we doorgaans bij telefoons aantreffen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel