LG P7200 review


LG is wellicht niet het eerste merk waar iedereen aan denkt wanneer een nieuw mobiel toestel wordt aangeschaft, maar dat gaat volgens LG zelf veranderen in de komende maanden. De nieuwe LG P7200 is daar het begin van en toont wat LG in zijn mars heeft.

NieuweMobiel.NL kreeg de kans voor het eerst een LG toestel aan de tand te voelen.

Binnen de komende review zal de P7200 naast een aantal modellen gelegd worden. Het is namelijk zo dat het grote overeenkomsten heeft met de V3 serie van Motorola, de Sony Ericsson W-series en dat het toestel als stijl iets wil uitstralen wat Samsung biedt. Diverse modellen zullen aanbod komen en zullen het beeld van de P7200 beter verduidelijken.

De achtergrondinformatie aangaande de nieuwe ultraplatte LG telg is nogal summier. Het toestel is halverwege 2005 aangekondigd en heeft eind 2006 de Nederlandse markt bereikt samen met de slider S5200 en clamshell S5100, die beide identiek aan elkaar zijn maar in een ander marktsegment opereren. De P7200 zit in een hoger en duurder segment gelijk met de V3x van Motorola en de W800i van Sony Ericsson.

· Het toestel zelf
· Oplader
· Batterij (800 MAh)
· Koord
· Datakabel
· Stereo headset met afstandbediening
· Nederlandse handleiding
· CD ROM met Engels PC Suite
· Overige documenten

Het pakket van de P7200 is best netjes voor de kleine doos waar het in zit. Naarmate het uitgepakt wordt, verbaasd men zich over de inhoud. Een groot aantal dingen zijn vrij standaard, zoals de datakabel met USB aansluiting en koord voor om de pols. Andere onderdelen zoals de headset zijn meer de moeite waard om door te nemen. Deze bestaat namelijk uit twee delen, waardoor een eigen headset ook gebruikt kan worden. De headset werkt op dezelfde manier als die van de W800i, maar is rijker uitgerust. In totaal zijn er vier toetsen aanwezig voor het bedienen van de MP3 speler/toestel, een hold toets om de afstandsbediening te blokkeren, volume toets en een klip om het geheel aan de kleding te bevestigen. De kwaliteit van de headset is redelijk tot goed. De headset van Sony Ericsson klinkt beter en die van Nokia is gelijkwaardig aan die van LG.

Wat zit er bij het toestel?

Qua pakket was er nog geen ervaring met LG, maar met de P7200 komt daar nu verandering in. De kleine doos bevat een redelijk aantal accessoires, die hieronder opgenoemd worden:

Een ander onderdeel van het accessoires pakket is de handleiding die zeer duidelijk is met gebruik van verschillende kleuren. Het boekje is vele malen beter dan een handleiding van Motorola of Samsung en vertelt ook echt welke functies in het toestel aanwezig zijn.

Het pakket zit verder netjes in elkaar. Een geheugenkaart wordt wel gemist. In andere landen wordt deze meegeleverd, maar in Nederland moet men het helaas zonder deze waardevolle uitbreiding doen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel