LG KG920 review


Cameratelefoons zijn in de afgelopen maanden in opkomst. De gebruikers en consumenten worden met megapixels om te oren geslagen en de meeste modellen moeten het doen met de standaard aantal van 2.0 megapixels in de betaalbare modellen en 3.

2 megapixels in de nieuwste modellen. Maar daar is ineens de LG KG920, de allereerste 5.0 megapixel cameratelefoon met xenon flitser en video.

LG gooit hiermee de hele markt op zijn kop. De verwachting was altijd al dat ooit een Aziatische fabrikant flink de markt zou beroeren met hoge megapixels in een cameratelefoon, maar Samsung durfde het nooit aan. Ook al waren daar de 8.0 en 10 megapixel telefoons de afgelopen jaren die in Azië getoond werden. Het is nu toch een feit en Nokia volgt waarschijnlijk als eerste met een nieuw toestel uitgevoerd met 5.0 megapixel Carl Zeiss camera. Dit model dat de naam N95 gaat krijgen wordt komend najaar getoond en bereikt de Europese markt het eerste kwartaal van 2007.

Tot die tijd is hier de LG KG920, die qua toestel enorm verschilt met andere LG modellen. Onderdelen als handsfree functie, het uiterlijk, de aanwezigheid van video MMS, afwezigheid van thema’s en de fantastische camera geven het toestel binnen de huidige markt een aparte status. Binnen de gehele review zullen deze punten vooral opgepakt worden en aangemerkt. Andere standaard punten zullen beschreven worden in de review zijn gelijkwaardig aan modellen als de LG KG800 en P7200. Maar ook aan de toekomstige LG KG810, de tweede chocolate phone maar in clamshell/flip model formaat.

De KG920 is tijdens 3GSM World Congress voor het eerst aan de markt getoond en sindskort op de markt bereikbaar tegen een flinke prijs. Binnen de review zal de Sony Ericsson K800i als vergelijking worden genomen vooral op het gebied van de camera.

De geleverde KG920 is een speciale Russische versie, omdat een Nederlandse/Europese nog niet beschikbaar was. Ook werden de accessoires niet in een doos geleverd. Dus hierover kan geen mening worden gegeven. De meegeleverde accessoires kunnen wel worden besproken.

Een groot aantal dingen zijn vrij standaard, zoals de datakabel met USB aansluiting en lader. Andere onderdelen zoals de headset zijn meer de moeite waard om door te nemen. Deze bestaat namelijk uit twee delen, waardoor een eigen headset ook gebruikt kan worden. De headset werkt op dezelfde manier als die van de Sony Ericsson W810i, maar is rijker uitgerust. In totaal zijn er vier toetsen aanwezig voor het bedienen van de MP3 speler/toestel, een hold toets om de afstandsbediening te blokkeren, volume toets en een klip om het geheel aan de kleding te bevestigen. De kwaliteit van de headset is redelijk tot goed. De headset van Sony Ericsson en Samsung klinken beter.

Wat zit er bij het toestel?

De LG KG920 krijgt zoals bij alle LG modellen een redelijk aantal accessoires meegeleverd. Het pakket was nog niet volledig, maar hieronder wordt een indicatie gegeven van de aanwezige accessoires:

- Het toestel zelf
- Oplader
- Batterij (820 mAh)
- Datakabel
- 128 MB Mini-SD geheugenkaart + converter
- Stereo headset met afstandbediening
- Nederlandse handleiding
- Snelstart handleiding in Duits, Nederlands en Engels
- CD ROM met Engels PC Suite
- Overige documenten

Een ander onderdeel van het accessoires pakket is de handleiding die zeer duidelijk is met gebruik van verschillende kleuren. Het boekje is vele malen beter dan een handleiding van Motorola of Samsung en vertelt ook echt welke functies in het toestel aanwezig zijn.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel