LG Crystal GD900 review


Uniek, apart en bijzonder zijn zomaar een paar woorden die naar boven kwamen toen we dit toestel onder ogen kregen. De LG GD900 Crystal is de eerste telefoon met transparante toetsen en hier zijn ze trots op bij LG.

De vreemde TV reclame, waarbij een persoon in een discotheek opeens de behoefte heeft om door zijn telefoon heen te kijken, zegt genoeg.

Hierdoor lijkt het als of dit het enige is wat de telefoon te bieden heeft, maar dit is gelukkig niet zo. Naast de transparante toetsen is de telefoon ook uitgerust met een 3 inch touchscreen, WiFi, HSDPA en een 8.1 megapixel camera. Bovendien is niet alleen het transparante uniek aan het toetsenbord, maar meer nog het feit dat het volledig op aanraking werkt. Het is dus een touchpad, die bijvoorbeeld ook als muis kan dienen.

Dé concurrent van de LG GD900 Crystal is een toestel van Samsung. De Samsung S8300 UltraTOUCH is qua vormgeving zeer te vergelijken met de Crystal (ook een slider met touchscreen) maar heeft geen WiFi. Hier staat tegenover dat de 8 megapixel camera kwalitatief beter is. Verder zouden concurrenten nog de Nokia N97 en de Samsung S8000 Jet kunnen zijn.

Wat zit er bij het toestel?

De LG D900 Crystal zit in een doosje met de tekst: ‘Worlds 1st Transparent Design’ op de voorkant. Bij het openen van de doos is meteen de telefoon zichtbaar en het ligt in een doorzichtig stukje plastic. Verder zijn de volgende accessoires in het doosje te vinden: een 1000 mAH batterij, een USB kabel, een oplader, een setje In-Ear headphones met 3 verschillende maten opzetstukjes, een waterafstotend hoesje en de gebruikelijke software-cd plus handleidingen. Met de kwaliteit van de accessoires is niets mis en vooral de headphones springen eruit. Deze zitten lekker in het oor en voorzien de gebruiker van een redelijk tot goed geluid. Door het ontbreken van een 3.5mm audio plug-in, kunnen headphones met deze aansluiting niet direct in de telefoon worden gestopt. LG heeft wel een 3.5mm audio plug-in in het microfoongedeelte van de headphones gestopt. Hierdoor is het wel mogelijk om andere headphones aan te sluiten, maar ideaal is het niet.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel