LG Arena KM900 review


Hij is al regelmatig de revue gepasseerd hier op NieuweMobiel.NL en nu zijn we één van de eerste Nederlandse sites die hem reviewen: De LG KM900 Arena.

Alweer enige tijd geleden begon LG een trend met de Viewty en het merk heeft dan ook een reputatie hoog te houden op het gebied van touchscreen-telefoons. Het touchscreen-telefoon-portfolio van LG is met de Arena KM900, de KC910 Renoir en de KP500 Cookie zeer compleet te noemen en daarmee biedt LG voor elke gebruiker in verschillende prijsklassen en met verschillende eisen wat wils.

De KM900 Arena is belangrijk voor LG want het is het eerste toestel van de Koreanen dat is uitgerust met de nieuwe 3D S-Class gebruikersinterface. Deze software bied de gebruiker vier verschillende basisschermen waartussen geswitcht kan worden en wij waren hier erg benieuwd naar. Een video van het gebruik van de nieuwe S-Class interface volgt op pagina 2.

Wat betreft concurrentie zal de KM900 Arena het onder andere op moeten nemen tegen de Samsung i900 Omnia, de Nokia 5800 XpressMusic en de HTC Touch Diamond2.

Wat zit er bij het toestel?

De KM900 Arena komt in een mooi, bescheiden vormgegeven doosje met daarbij een batterij (1.000 mAh), oplader, USB-kabel, een witte headset, handleiding en CD-ROM. Een MicroSD geheugenkaart wordt niet meegeleverd maar met een geheugen van 8 GB is dat niet echt een probleem. Een beetje krenterig is het echter wel van LG. Ook een hoesje en/of poetsdoekje zijn niet van de partij. Dingen die je toch eigenlijk wel mag verwachten bij een toestel dat als vlaggenschip in de markt staat.

De oordopjes zijn van het tegenwoordig steeds vaker voorkomende in-ear model die in de gehoorgang geplaatst moeten worden en komen met rubberen sleeves in drie verschillende maten. Deze dopjes leveren over het algemeen een betere geluidskwaliteit en ook in dit geval stellen ze niet teleur. De headset heeft een 3.5mm jack.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel