Huawei Ascend G6 review

De Chinezen komen, maar voor wie eigenlijk?

· 1 reactie


Huawei Ascend G6 review

Het Chinese Huwaei probeert al enige tijd voet aan de grond te krijgen op de Europese markt en dus werd het tijd dat ook wij één van hun modellen aan de tand voelden.

Onze keuze viel daarbij op de Ascend G6. Dit is een in principe het voordelige broertje van de Ascend P6 en werd begin dit jaar gepresenteerd. Het toestel heeft een 4,5 inch groot qHD-scherm, 8 megapixel camera en 1,2 GHz quadcore processor. Aan de voorzijde zit een hoge resolutie 5 megapixel camera zodat je haarscherp kunt videobellen of selfies schieten.

In verband met zijn prijskaartje komt de meest geduchte concurrentie voor de Ascend G6 waarschijnlijk van de Motorola Moto G. Deze heeft een beter scherm maar een mindere camera. Een andere fabrikant van betaalbare toestellen is Alcatel met bijvoorbeeld de One Touch Pop C9. Verder past ook de LG L90 in dit segment. Tot slot is er onder de Windows Phones nog de Nokia Lumia 635. Dit reviewmodel van de Ascend G6 werd overigens beschikbaar gesteld door Coolblue die het toestel in zwart en wit op voorraad heeft.

Wat zit er bij het toestel?

In het luxe, witte doosje waar de Ascend G6 bij ons in aangeleverd werd, zat behalve het toestel nog een microUSB-kabel met een verloopstekker en een headset. De headset was een strak ogend en kwalitatief goed aanvoelend wit exemplaar. Een handleiding of garantiebewijs ontbrak bij ons testmodel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel