HTC Wildfire review


HTC ontwikkelde een kleiner broertje van Desire en Nexus One en besloot vervolgens om de naam van de nieuwste telg door de consument te laten kiezen via Facebook. Hier kwam uiteindelijk de HTC Wildfire uitrollen.

Wat betreft hardware heeft de Wildfire veel gelijkenissen met de HTC Hero. De Wildfire heeft als extra een flitser maar de schermresolutie is aanzienlijk minder. Waar de Hero bij zijn lancering nog een koploper was op het gebied van Android is de Wildfire nu een een redelijk vriendelijk geprijsd instapmodel.

We zullen in deze review onder andere gaan kijken hoe de Wildfire zich verhoudt tot zijn grote broers maar voor concurrentie moeten we ons op een andere categorie richten. Volwaardige smartphones met een vriendelijk prijskaartje zijn nog een relatief nieuw fenomeen. Naast de HTC Wildfire zijn er onder andere de Sony Ericsson X10 mini en de HTC HD Mini.

Wat zit er bij het toestel?

Het doosje dat wij binnen kregen was niet erg rijk gevuld. Behalve het toestel met een 1300 mAh batterij zaten er een headset en een micro USB-kabel met een verloopstekker voor het stopcontact in. De verloopstekker heeft een nieuw ontwerp en is nu nog compacter. De headset is kwalitatief wat minder en heeft geen ideale pasvorm. Vanwege de 3.5 mm audiojack aansluiting kan je ook prima je eigen headset gebruiken. Er mag overigens van uitgegaan worden dat de consument ook een microSD geheugenkaartje en handleiding geleverd zal krijgen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel