HTC Touch Diamond2 review


De HTC Touch Diamond2 T5353 is de opvolger van de Diamond P3700, hoe kan het ook anders. Maar eigenlijk lijkt dit toestel meer het kleine broertje van de HTC Touch Pro2 dankzij hetzelfde besturingssysteem en functionaliteit.

Het TouchFLO besturingssysteem is een manier van HTC om de gebruiker dagelijks gemak te bieden en toch compatibel te zijn met de Windows Mobile standaarden. Zo kom je bij normaal gebruik nooit in contact met Windows en dit is wat ons betreft voor een toestel wat je met je vingers wilt bedienen een dikke plus.

De grootste verschillen met de Touch Pro2 zijn het ontwerp en toetsenbord. De Pro2 is lomp en afgerond terwijl de Diamond2 vierkant en compact is. Daarnaast heeft de Touch Diamond2 geen hardwarematig QWERTY toetsenbord, enkel een virtuele.

Hoewel het handige dus ontbreekt heeft het toestel nog genoeg te bieden. De Diamond2 heeft een 3.2 inch touch scherm wat zowel met de hand als stilo te bedienen is. Daarnaast beschikt het toestel over de nieuwste mobiele dataverbindingen zoals HSDPA en een interne GPS. Voor het vermaak is er een 5.0 megapixel camera, FM radio, ondersteuning voor een hele reeks aan audioformaten en de mogelijkheid voor het invoeren van een microSD geheugenkaart. Met al deze opties aangestuurd door een Qualcomm 528MHz processor is de Diamond2 een vlugge jongen en zal hij concurrentie ondervinden van bijvoorbeeld de Samsung S8000 Jet, Blackberry Storm en uit de eigen stal de HTC Touch HD.

Wat zit er bij het toestel?

Zoals we inmiddels gewend zijn van HTC zitten de kwalitatief uitstekende onderdelen weer in een vrij karig doosje. In deze eierdoos troffen we een HTC Touch Diamond2 met een 1100 mAh batterij, een oplader waarvan de kabel ook dienst doet als USB kabel, twee stilo’s, een headset, CD-ROM’s met handleiding en een “aan de slag-disk”, een papieren snelstartgids, garantie papierwerk en een screen protector. Deze screen protector is een leuk detail die veel fans van touchscreen telefoons zal verblijden. Dit is een doorzichtig plastic sticker die over het scherm heen past om het te beschermen zonder af te doen aan de touch functies. Daar staat tegenover dat er geen hoesje mee geleverd is. De headset is dit keer van redelijke kwaliteit wat erg belangrijk is wanneer er geen 3.5 mm audio jack plug aanwezig is. We hebben echter wel eens beter gezien. Ook ontbreekt er weer een microSD geheugenkaart net als bij de Touch Pro2.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel