HTC Sensation review

· 4 reacties


Menigeen was teleurgesteld toen HTC afgelopen februari zijn line-up presenteerde op het Mobile World Congress. De grote ontbrekende factor was een vlaggeschip met dualcore processor.

Toen al werd door sommigen geopperd dat HTC de schijnwerpers helemaal voor zichzelf wilde en later met een dergelijk toestel op de proppen zou komen. Inmiddels is het zover en heeft HTC de Sensation gepresenteerd. Het toestel werd met lovende kritieken ontvangen maar dat neemt niet weg dat het zich in de praktijk moet bewijzen.

HTC heeft een reputatie hoog te houden met de naamgeving van zijn Android-toestellen. Als je je nieuwste creatie na onder andere de Hero, Legend en Desire Sensation noemt dan moet je wel heel zeker van je zaak zijn dat het met de besten kan concurreren. Op het Androidvlak mengt de HTC Sensation zich in een strijd der giganten met de Samsung i9100 Galaxy S2 en de LG P990 Optimus 2X Speed. Alle drie toestellen met een fors scherm maar belangrijker nog; met een dualcore processor. Daarbovenop heeft de Sensation ook nog een qHD-beeldscherm en 8.0 megapixel camera.

Wat zit er bij het toestel?

De verpakkingen van HTC volgen al geruime tijd dezelfde formfactor. Bij de Sensation wijken ze daar licht vanaf door het doosje niet in wit maar in zwart uit te voeren. Uit het doosje schuift een lade waar het toestel bovenin ligt. Verder treffen we gelukkig wel de noodzakelijk accessoires aan. In het toestel zitten al een 1520 mAh batterij en een 8 GB microSD-geheugenkaartje. Daarnaast zitten in het doosje een headset met geïntegreerde afstandsbediening, een microUSB kabel met verloopstekker voor het stopcontact en een snelstartgids. De accessoires zien er netjes en kwalitatief goed uit. De headset zal niet voor iedereen prettig zitten maar dat kan makkelijk opgelost worden met behulp van de 3.5 mm audio-jack-aansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel