HTC Legend review


De HTC Legend werd begin dit jaar op het Mobile World Congres 2010 in Barcelona gepresenteerd en daar konden we hem al even bekijken en de eerste foto’s maken maar we wilden natuurlijk meer.

Onlangs kregen we wat langer de beschikking over de opvolger van de HTC Hero en werd het tijd om zijn plus- en minpunten te achterhalen.

Aangezien we ook nog een HTC Hero tot onze beschikking hadden hebben we maar gelijk gekeken of de Legend een waardige opvolger is en op welke terreinen HTC vooruitgang heeft geboekt. Voor een eerste kennismaking met Android en HTC Sense kan je terecht bij onze review van de HTC Hero.

De Legend is door zijn uit één stuk aluminium opgetrokken omhulsel een erg in het oog springend toestel en hij is iets compacter dan de Hero. Echter het blijft niet alleen bij uiterlijk vertoon. Zo is de Legend de eerste telefoon van HTC die draait op Android 2.1, heeft hij een AMOLED-scherm, snellere processor en een camera met flitser. De concurrentie tussen Android-telefoons wordt steeds groter. Zo zal de HTC Legend de strijd aan moeten gaan met de Sony Ericsson Xperia X10, Google Nexus One en HTC Desire.

Wat zit er bij het toestel?

Ons exemplaar van de Legend kwam niet in een normale consumentenset en werd alleen geleverd met een headset, microUSB-kabel en een opzetstekker voor het stopcontact. Wanneer je het toestel in de winkel haalt is het doosje niet egaal wit en zitten er in ieder geval ook nog een snelstartgids en een geheugenkaartje bij. De headset ziet er aardig uit maar zal niet bij iedereen lekker zitten. Door de 3.5 mm audio jack aansluiting kan ook gemakkelijk een andere worden gebruikt. De batterij heeft een capaciteit van 1300 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel