HTC Incredible S review


“Aan de naam zal het niet liggen” moet HTC hebben gedacht. ‘Incredible S’ belooft een spetterend toestel, maar of dit nieuwe toestel echt zo onvoorstelbaar is valt nog te bezien.

Daarmee lichten we al een tipje van de sluier op, want inderdaad, na een week testen hebben wij geen grootse vernieuwingen kunnen ontdekken. Dat de Incredible S weinig spectaculairs vertoont wil niet zeggen dat het toestel geen kwaliteit levert. HTC plaatst de Incredible S in het rijtje met de Desire HD en de Desire S. En als we naar de specificaties kijken kunnen we misschien al wel concluderen dat de Incredible S de beste is van de drie.

Opvallende specificaties zijn de 8 megapixel camera en het Super LED-beeldscherm. Beiden hebben we dan ook uitgebreid bekeken en beoordeeld. Een ander opvallend puntje vonden wij het ontbreken van de nieuwste Android versie, Android 2.3 Gingerbread. De Incredible S draait namelijk nog steeds op Android 2.2, hoewel een update er binnenkort aan zit te komen.

Ook heeft de Incredible S een opvallend design, waar wij nog steeds weinig raad mee weten. In eerste instantie waren wij lichtelijk sceptisch over het nieuwste speeltje van HTC. Echter, naarmate onze testweek vorderde kwamen de subtiele verbeteringen toch bovendrijven.

Wat zit er bij het toestel?

De telefoon wordt geleverd met een reeds geïnstalleerde batterij en microSD-kaart van 8 GB, een adapter (1450 mAh lithium-ion), USB-kabel, 3,5 mm stereo-koptelefoon, snelstartgids en een gidsje voor veiligheid en wettelijke voorschriften. Geen opvallendheden of verrassingen dus.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel