HTC Desire S review


HTC organiseert rond de paasdagen een actie om de nieuwste smartphones van het Taiwanese merk in de kijker te spelen.

Wie zich op Goede Vrijdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam meldt, kan meedoen aan een wedstrijd in lentesferen: de deelnemers gaan op zoek naar paaseieren. Er zijn 100 smartphones te winnen in vier modellen, waaronder de nieuwe Desire S. Is de Desire S werkelijk iets om naar te verlangen, of kan je die prijs beter aan je voorbij laten gaan?

Met dit toestel zet HTC hoog in op het uiterlijk. Zo meldt de reclamecampagne vol trots dat het toestel voor een groot deel bestaat uit één stuk aluminium. Het toestel wil een concurrent zijn voor smartphones in het hogere segment, zoals de iPhone 4 en de Google Nexus S. Toch lijkt de Desire S in de eerste instantie niet echt geschikt voor de echte gadgetliefhebber. De processor is bijvoorbeeld niet vernieuwd, waardoor er net als bij de Desire met een 1 GHz-processor gewerkt wordt. Wel loopt het toestel op de nieuwste versie van Android, 2.3 Gingerbread.

Onze grote dank gaat wederom uit naar Coolblue voor het uitlenen van een exemplaar.

Wat zit er bij het toestel?

De Desire S wordt geleverd in een strak, compact kartonnen doosje, dat je voor de verandering niet helemaal open hoeft te slopen om bij de telefoon te kunnen. Het toestel ligt ingebed in een kartonnen houder. Daaronder vinden we een headset met audio jack-adapter, een opzetstuk voor het opladen en een USB-kabel. De accessoires zien er goed uit, en er is niets overbodigs bijgeleverd. Naast foldertjes is er nog een batterij van 1450 mAh aanwezig.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel