BlackBerry Torch 9800 review


BlackBerry kennen we vooral als smartphone voor de zakelijke klant. Eerder testten we al een aantal andere types zoals de BlackBerry Curve 9300, ditmaal is het de beurt aan de BlackBerry Torch 9800.

De Torch 9800 is de eerste in zijn serie en valt vooral op door de combinatie van een touchscreen met een uitschuifbaar, volledig QWERTY-toetsenbord. Met de Torch 9800 hoopt BlackBerry een nieuw vlaggenschip op de markt te brengen dat zich kenmerkt door veelzijdigheid en productiviteit.

De BlackBerry Torch 9800 is de eerste BlackBerry met een uitschuifbaar toetsenbord. Voor de lancering heeft het toestel de gemoederen aardig bezig gehouden. Begin dit jaar schreven we op NieuweMobiel.NL al enkele artikelen waarin het gerucht ging dat RIM, het Canadese bedrijf dat de BlackBerry uitgeeft, een nieuwe versie van de Storm of Bold op de markt ging brengen. Dit bleek echter de Torch te worden, een geheel nieuwe serie. De BlackBerry Torch 9800 is te vergelijken met onder andere de HTC Desire Z, die ook gebruik maakt van de combinatie van een uitschuifbaar fysiek toetsenbord en een touchscreen.

Wat zit er bij het toestel?

Wij kregen de BlackBerry Torch 9800 in een mooie, zwarte kartonnen doos. Onder een aantal kartonnen flappen lag het toestel met 1270 mAh-batterij uitgestald in een zwart plastic omhulsel. Hieronder bevonden zich een CD met software, een USB-kabel, 3.5mm-headset, een doekje om het scherm schoon te houden en een oplader met twee verschillende opzetstukken. De accessoires zijn van goede kwaliteit. Met het bijvoegen van opzetstukken voor verschillende regio’s geeft BlackBerry aan goed aan zijn zakelijke klanten te denken.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel