BlackBerry Pearl 3G 9105 review


'Klein maar fijn' is een alom bekende en gevleugelde uitspraak. Ook de makers van BlackBerry proberen daar al langere tijd invulling aan te geven. Tot nu toe slaagden ze daar heel aardig in, en ze komen nu met een compleet nieuwe versie van de Pearl.

De door ons geteste Pearl 3G 9105 is de eerste BlackBerry met een numeriek toetsenbord. Hij heeft ook nog een tweelingbroertje met exact dezelfde specificaties, maar in plaats van het numerieke toetsenbord heeft dat toestel een SureType-toetsenbord met 20 toetsen.

Beide toestellen zijn 108 x 50 x 13 mm groot en wegen 93 gram. Ze hebben natuurlijk ondersteuning voor 3G mobiel internet maar ook voor het nieuwe en snellere 802.11n WiFi protocol. Overige specificaties zijn onder andere een 624MHz processor, 3.2 Megapixel camera met autofocus en flitser, GPS en ondersteuning voor MicroSDHC geheugenkaartjes.

De concurrentie is niet heel uitgebreid en zal waarschijnlijk vooral komen van toestellen uit de E-serie van Nokia. De grootste overeenkomsten hebben de al wat oudere Nokia E52 en Nokia E55.

Wat zit er bij het toestel?

In het kale, witte doosje treffen we natuurlijk het toestel aan vergezeld van een batterij met een capaciteit van 1150 mAh. Verder zitten in het doosje een 2GB MicroSD kaart, headset, USB-kabel, oplader met opzetstukken voor Europese en Britse stopcontacten en een USB-stick met PC-software en persberichten.

Het moge duidelijk zijn dat het hier om een reviewset gaat en dat de consument een iets anders samengesteld pakket in een meer oogstrelend doosje zal krijgen. De consument zal in ieder geval een USB-kabel, headset en oplader krijgen en waarschijnlijk zullen ook een geheugenkaartje en handleiding inbegrepen zijn.
De headset voelt erg goedkoop aan en zal lang niet bij iedereen prettig zitten, maar het toestel beschikt over een 3.5mm audiojack-aansluiting en deze kan dus eenvoudig vervangen worden.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel