BlackBerry Curve 9300 review

· 2 reacties


Blackberry Curves zijn er inmiddels in meer dan één smaak, en de nummering van de Curve-serie fluctueert nogal. Al eerder hebben we twee verschillende exemplaren getest. Na de 8900 gingen we naar de 8520 en nu zijn we aanbeland bij de 9300.

Wat dat betreft is de Curve dus weer opgeschoven naar zijn grote broer, de Bold 9700. We vallen een beetje in herhaling wat betreft onze Curve-reviews maar ook dit keer zullen we ons vooral richten op de specificaties.

Wat betreft de looks van het toestel lijkt er weinig veranderd of vernieuwd te zijn aan de BlackBerry Curve 9300. Echter, een blik op de overige specificaties vertelt ons dat de functionaliteit wel degelijk is uitgebreid. Belangrijkste toevoeging is het feit dat je als gebruiker nu de beschikking hebt over ondersteuning voor 3G mobiel internet. Verder wordt ook de n-standaard voor WiFi ondersteund en is de kracht van de processor opgekrikt. Bovendien is er nu ook een GPS-ontvanger aanwezig. Daarmee lijkt de Blackberry Curve 9300 een behoorlijk complete smartphone. Hij zal het onder andere moeten opnemen tegen de Nokia E5 en de Acer beTouch E130.

Wat zit er bij het toestel?

Wij kregen de Curve 9300 als testmodel geleverd in een kaal, wit doosje. Ons toestel werd vergezeld door een headset, USB-kabel, lader, 2 GB MicroSD-geheugenkaartje en een siliconen sleeve. De batterij heeft een capaciteit van 1150 mAh. De consument zal de meeste van deze attributen ook bij het toestel aantreffen, alleen de sleeve zit niet in het consumentenpakket. Daarnaast mogen we verwachten dat de consument ook een handleiding geleverd krijgt, want die komt bij een BlackBerry nog weleens van pas. De headset voelt wat goedkoop aan, en zal ook niet bij iedereen even prettig zitten. Gelukkig heeft het toestel een 3.5 mm audiojack-aansluiting zodat andere headsets eenvoudig toe te passen zijn.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel