Alcatel One Touch 802 review

· 5 reacties


Alcatel, bestaat dat nog? Dat was een veelgehoorde opmerking tijdens onze testperiode van de Alcatel One Touch 802. Toestellen van Alcatel zijn niet bepaald de usual suspects voor onze reviews maar het is wel eens leuk voor de afwisseling.

Op de Nederlandse markt opereert Alacatel eigenlijk alleen nog maar in het prepaid-segment. De OT-802 is dan ook verkrijgbaar voor een uiterst aantrekkelijke 80 euro in combinatie met een prepaid-pakket.

Voor die prijs lijkt de OT-802 op het eerste gezicht toch nog behoorlijk compleet wat betreft functionaliteit. Zo beschikt het toestel over een QWERTY-toetsenbord, 2.4 inch TFT-beeldscherm, microSD-kaart slot, FM-radio en apps voor mail, Facebook en Twitter. Qua vormgeving probeert Alcatel een graantje mee te pikken van de populariteit van Blackberry-toestellen maar voor de echte concurrentie moeten we naar andere toestellen kijken. Toch is de keuze hier niet heel erg groot. Twee van de mogelijke opties zijn de eveneens door Alcatel gefabriceerde T-Mobile Vairy Text en de Samsung B3210 CorbyTXT

Wat zit er bij het toestel?

De Alcatel OT-802 word geleverd met een headset, miniUSB-kabel, aparte oplader, een batterij met een capaciteit van 850 mAh en een korte handleiding. Het is niet een heel uitgebreid pakket maar duurdere telefoons worden ook niet altijd met meer accessoires geleverd. Het is wel jammer dat er niet een microSD-geheugenkaartje bij zit, al was het maar een kleintje, want het interne geheugen van de OT-802 is maar 60MB. De headset is wel erg plastickerig en zal niet voor iedereen prettig zitten. Helaas kan hij niet eenvoudig vervangen worden want het toestel beschikt niet over 3.5mm audiojack aansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel