Acer Iconia Smart review


Al in februari 2011 werd hij aangekondigd door Acer, maar pas een jaar later is hij daadwerkelijk verkrijgbaar in Nederland: De Acer Iconia Smart. Met dit toestel lijkt Acer helemaal mee te gaan met de trend van ‘the bigger the better’.

Waar vroeger mobiele telefoons het liefst zo klein mogelijk moesten zijn, is het in de huidige tijd juist andersom. In de vraag naar comfortabel internetten, typen en filmpjes of foto's bekijken wordt daarmee ruimschoots voorzien.

Het verschil tussen een smartphone of een tablet vervaagd daardoor wel een beetje. Acer noemt dit toestel dan ook wel ‘een tablet met het formaat van een smartphone'.

Ten tijde van de aankondiging was de Acer Iconia Smart nog een toestel dat zich met de beste toestellen van dat moment kon meten. Inmiddels is de Iconia Smart al wat verouderd, maar kan hij qua specificaties nog altijd mee met het mid-end segment. Of het toestel wat afmetingen betreft ook mee kan met zijn concurrenten is de vraag. De Iconia Smart heeft namelijk een aparte beeldschermverhouding die zo zijn bijzonderheden heeft.

Wat zit er bij het toestel?

De Acer Iconia Smart wordt geleverd in een compact doosje. De inhoud van het doosje laat echter niets te wensen over. Zo zijn een een microUSB-kabel, een batterij, oplaadstekker, headset, wat gidsjes, een hoesje en een screenprotector meegeleverd. De hoeveelheid aan accessoires is royaal te noemen. Alles ziet er bovendien degelijk uit. Dat kan op waardering rekenen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel